Cutremur în muzica românească! A dispărut fulgerător, strivit la volanul mașinii

Dramă în România. Fotbalist de 20 de ani, mort în urma unui accident rutier

A intrat pe contrasens , iar autoutilitara pe care o conduce a intrat în coliziune cu un TIR. Nu a supraviețuit impactului.

În accidentul cu urmări deosebit de grave, petrecut vineri dimineață, pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, la kilometrul 129, în zona localității Drăganu-Olteni, a decedat un tânăr în vârstă de 30 de ani, cunoscut în lumea muzicii populare din România. Este vorba despre Dumitru Stroie, cel care a fost solist în grupul de muzică populară „Junii de la Jidvei.”

El și-a pierdut viața în timp ce se îndrepta spre Capitală pentru a aduce marfă la magazinul pe care îl deținea. El avea o afacere în domeniul alimentar cu produse din Mărginimea Sibiului. Conducea o autoutilitară și a intrat pe contrasens într-un TIR. După impactul extrem de violent, Dumitru Stroie a rămas blocat în mașină și a fost nevoie de intervenția pompierilor, care l-au descarcerat.

Promova folclorul românesc

Leziunile suferite i-au fost fatale, iar paramedicii ajunși la fața locului nu au mai avut ce face și au constatat decesul. Din cauza gravului accident, traficul rutier a fost întrerupt pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, la kilometrul 129, în zona localității Drăganu-Olteni. Artistul era căsătorit și pe pagina de Facebook susținea constant, prin diverse postări, folclorul, alături de soția sa.

„Cu tristețe, am aflat că tânărul interpret de muzică populară din Mărginimea Sibiului, Dumitru Stroie a plecat să cânte în corul îngerilor... Dumnezeu să îl odihnească în pace! Drum lin către lumină!”, a fost mesajul de condoleanțe postat pe contul de Facebook Folclor Autentic Romanesc.

„Cântecul popular i-a fost alinare când i-a fost mai greu”

„Cu durere în suflete vă anunțăm că, astăzi, ne-a părăsit, necruțător de devreme, dragul nostru Dumitru Stroie. Se va întoarce, pentru totdeauna, la Jina, locul în care s-a născut și în care au început să prindă aripi visurile lui: să cânte și să pună pe masa oamenilor bucate alese tradiționale, să ne arate cât de frumos e locul în care s-a născut.
Cântecul popular i-a fost alinare când i-a fost mai greu, dar și sunetul bucuriei care nu îi mai încăpea în suflet. În fiecare pas pe care l-a făcut, Dumitru a fost purtat de modestie, smerenie și bunătate.
„A vrut să ofere oamenilor ceea ce era mai bun”
„Fă Rai din ce ai” a fost un mod de viață pentru el. Așa a început să clădească, la doar 20 de ani, povestea Baciului Sibian. Cu bunătatea care îl caracteriză a ales și bunătățile pe care le-a dus și dincolo de mărginimea Sibiului, ajutând producătorii ca și el să primească respectul pe care îl merită. A vrut să ofere oamenilor ceea ce era mai bun, să le dea să guste și să se bucure de bunătăţile tradiţionale sibiene, de la el de acasă.
Prin muncă susţinută a crescut afacerea, dar și echipa din jurul lui, formată din oameni pe care i-a iubit și i-a ajutat, care i-au devenit prieteni și care îi împărtășesc valorile.
Dumitru, ne-ai făcut mai buni și pentru asta îți mulțumim! Drum lin, baciule! Te vom iubi mereu”, a fost un alt mesaj transmis pe Stroie Baciul Sibian.