Expoziţie dedicată brânzei din Mărginimea Sibiului

Expoziţie dedicată brânzei din Mărginimea Sibiului

Institutul de Montanologie, din comuna Cristian, găzdui în acest weekend o expoziţie inedită a crescătorilor de oi din judeţul Sibiu. Astfel, ciobanii sibieni vor muta cu totul o stână pentru a demonstra Ministrului Agriculturii că brânza de Mărginime e bună, oriunde ar fi făcută.

Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Ovine şi Caprine "Mărginimea" şi-a propus să demonstreze tuturor că brânza tradiţională de la stână este bună indiferent unde se face. Ei şi-au propus să aducă de la munte, o stână cu toate cele trebuincioase şi să prepare la şes, adică în comuna Cristian, aceleaşi brânzeturi care, în mod normal, se prepară în stânele de la altitudine. Iar ca demonstraţia să fie completă, crescătorii de oi l-au invitat la expoziţie chiar şi pe ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

La expoziţia ce se va deschide vineri de la ora 10.00 vor participa mai mulţi crescători de animale din ţară, ce vor aduce în apropierea Sibiului oi din toate rasele din România.

”Vor participa crescători de ovine, bovine şi caprine din toate judeţele ţării. Va fi o expoziţie cu vânzare şi oamenii vor putea vedea toate rasele de oi care există în România", a declarat organizatorul evenimentului, Andrei Marcel, preşedintele Asociaţiei ”Mărginimea”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot pentru produsele tradiţionale ale Mărginimii, dar şi pentru a vedea calitatea oilor crescute pe meleagurile sibiene, la Cristian va veni şi o delegaţie de crescători de animale din Franţa. Intrarea la expoziţia de la Cristian este liberă.