Cutremurul s-a produs la ora locală 18.53 (21.53 GMT) în zona Coquimbo, Valparaiso şi regiunea metropolitană care include Santiago, potrivit Centrului seismologic naţional (CSN).

Epicentrul seismului a fost situat la 8 km sud-vest de Illapel (în nordul Chile), la o adâncime de 65 km, a precizat CSN, care a măsurat magnitudinea cutremurului la 6,3.

În timpul mişcării seismice s-au auzit strigăte din mijlocul mulţimilor adunate în diverse puncte ale capitalei, potrivit jurnaliştilor AFP.

Chile este zguduită de o criză socială inedită de 30 de ani, după anunţarea unei creşteri a preţului biletului de metrou, între timp anulată, pe 18 octombrie, care a dat naştere unei mişcări de protest naţionale care s-a soldat cu 20 de morţi.

Biroul naţional pentru situaţii de urgenţă, citat de Reuters, a informat că nu există sesizări privind răniţi sau pagube materiale.

Cutremurul, care s-a produs pe uscat, nu a fost suficient pentru a duce la formarea unui tsunami pe coasta Chile, potrivit Forţelor Navale.