Cutremur de 8 grade a lovit în zori! Panică semănată într-o mare capitală a lumii!

Cutremur de 8 grade a lovit în zori! Panică semănată într-o mare capitală a lumii!

Un cutremur cu magnitudinea 8 a lovit duminică, în zori, o regiune a pădurii amazoniene, soldându-se un mort şi cel puţin 26 de răniţi în Peru şi Ecuador şi semănând panică la Lima unde numeroşi locuitori au ieşit stradă în plină noapte.

Cutremurul a avut loc la ora locală 02:41 (07:41 GMT), la aproximativ 70 de kilometri sud-est de Lagunas, un oraş de 12.000 de locuitori din nordul statului Peru, iar magnitudinea sa a fost evaluată la 8 atât de către Institutul de geofizică din Peru (IGP) cât şi de omologul său american, USGS.

"Ne-a fost semnalată moartea unei persoane ca urmare a căderii unei stânci pe casa sa", în districtul Huarango din nordul statului Peru, a declarat coordonatorul Apărării Civile Ricardo Seijas pentru postul de radio RPP.

În Peru, seismul a lăsat în urmă 11 răniţi şi 58 de clădiri distruse, dintre care 53 de case şi cinci şcoli. De asemenea, în urma cutremurului au fost înregistraţi 15 răniţi în statul vecin, Ecuador.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Multe case vechi s-au prăbuşit din cauza acestui cutremur puternic", a declarat primarul din Yurimaguas, Hugo Araujo.

În zonele cele mai afectate, mii de oameni s-au grăbit să-şi părăsească locuinţele. În oraşul La Rioja, concertul unui cunoscut cântăreţ, la care participau circa mie de oameni, a fost întrerupt brusc. Într-un videoclip postat pe Instagram de artistul Ezio Oliva se poate vedea cum publicul ţipă înspăimântat şi se îngrămădeşte spre ieşire fără a asculta apelurile sale la calm.

Cutremurul, cu durata de 127 de secunde, i-a scos din case şi pe locuitorii capitalei Lima, la primele ore ale zilei, pe ploaie.

Seismul s-a produs la o adâncime de 110 kilometri, potrivit USGS.

Cutremurele sunt comune în Peru, dar şi în statele vecine, Ecuador şi Chile. La 15 august 2017, un seism cu magnitudinea 7,9 produs în regiunea Ica, la 325 kilometri sud de Lima, s-a soldat cu moartea a peste 500 de persoane