Curățenia casei, o corvoadă pentru cei care sunt în criză de timp. 4 trucuri simple pentru a face curat rapid și ușor

Curățenie. Sursa: Pixabay

Cu această rutină simplă îți vei pune casa la punct cu un efort minim. Încearcă-le și fă-ți casa curată mult mai repede!

Cine nu și-a petrecut o sâmbătă întreagă făcând curățenie în casă? Este epuizant, devine un calvar și ce este mai rău... nu funcționează. Nu vă faceți griji, avem cele mai bune trucuri pentru a vă curăța casa mai repede.

Dar nu uitați această maximă: faceți-o încetul cu încetul. Începeți prin a vă împărți casa în zone și stabiliți noi rutine. În acest fel, dacă îi dedici 15 minute în fiecare zi (da, doar 15 minute!), în weekend nu va mai fi nevoie să le faci pe toate deodată și îți poți dedica timpul la orice altceva în afară de curățenie. Și uită de temutele maratoane de curățenie!

Planificați-vă programul de curățenie

În general, timpul petrecut pentru curățenia casei este în medie de două ore, timp în care se petrec 30 de minute pentru curățenia din sufragerie, 40 de minute pentru curățenia din bucătărie, alte 30 de minute pentru curățenia din dormitor și aproximativ 20 de minute pentru curățenia din baie.

Pe lângă curățenia zilnică, este de asemenea important să planificați o curățenie săptămânală sau periodică. De exemplu, puteți petrece o zi pe săptămână măturând și ștergând praful în casă, în timp ce, la fiecare două săptămâni, vă puteți concentra pe curățarea în profunzime a cuptorului cu microunde sau a cuptorului.

Îndepărtarea petelor de pe covoare sau tapițerie

Este recomandat să îndepărtați imediat petele de pe covoare sau tapițerie, deoarece acestea se pot usca și vor fi mai greu de îndepărtat. Sub acest aspect, fiecare tip de tapițerie a fotoliilor sau canapelelor tale poate varia, așa că îți recomandăm să citești următorul articol pentru a ști cum să cureți rapid casa în funcție de mobilierul pe care îl ai în ea.

Cum faci curat în baie

Este recomandat ca, după fiecare duș, să curățați rapid gresia, oglinzile sau perdelele. Pe lângă asta, este important să ții cont de următoarele aspecte pe care să le incluzi în lista ta de cum să cureți casa rapid.

Acordați atenție chiuvetei, toaletei și dușului

Printre cele mai utilizate trei elemente din baie se numără chiuveta, toaleta și dușul. Vă recomandăm să le ștergeți cu o cârpă de bumbac pentru a preveni acumularea de calcar și ciuperci în aceste zone.

Cum să curățați rapid bucătăria

Curățați cuptorul

În mod ideal, ar trebui să curățați puțin cuptorul imediat după utilizare. Dacă o lăsați mai multe zile, petele de grăsime vor fi mult mai greu de îndepărtat. În acest caz, ștergeți-o cu o cârpă umedă în timp ce grăsimea este încă fierbinte pentru a evita deteriorarea echipamentului.

Curățați cuptorul cu microunde

Un mod simplu de a curăța rapid și ușor cuptorul cu microunde este să încălziți un pahar cu apă și lămâie în cuptorul cu microunde timp de trei până la cinci minute. Aburul va înmuia grăsimea și va fi mult mai ușor să o îndepărtați cu o cârpă.

Îndepărtează părțile arse din tigăi

Amestecați bicarbonat de sodiu și apă pentru a recupera o tigaie arsă. Apoi, se presară pe zona afectată și se lasă să acționeze timp de cinci ore pentru a îndepărta petele cu o perie sau un burete conceput pentru ustensilele metalice.

Cum să faci ordine și curățenie în casă rapid

În acest moment, vei ști cum să faci curățenie rapidă în casă. Cu toate acestea, mai există încă două sfaturi pentru ca, pe lângă îndepărtarea murdăriei și a grăsimii acumulate în băi și bucătării, să vă păstrați și casa ordonată. În acest caz, trebuie doar să faceți următoarele:

Respectați regula "sus-jos".

Prin logică și noțiuni de bază ale legilor fizicii, este bine cunoscut faptul că toate obiectele de sus cad în jos. Praful nu face excepție, așa că vă recomandăm să începeți mai întâi cu curățarea rafturilor și a tavanului, apoi a mobilierului și să terminați cu podeaua.

Totul la locul său

Și pentru ca următoarea curățenie să nu te copleșească, obișnuiește-te să pui lucrurile la locul lor: hainele în dulap, cărțile pe raft și vasele în mobila corespunzătoare. De asemenea, obișnuiește-te să arunci sau să donezi ceea ce nu mai folosești pentru a elibera spațiu în casă și pentru a păstra mai ușor lucrurile ordonate și curate.