Evenimentul ZileiActualitateCupa României la Șah, câștigată pentru prima dată în istorie de o echipă a unui club comunal

Cupa României la Șah, câștigată pentru prima dată în istorie de o echipă a unui club comunal

Cupa României la Șah, câștigată pentru prima dată în istorie de o echipă a unui club comunal
Cupa României la șah pe echipe a fost pentru prima dată în istorie câștigată de o echipă a unui club comunal, Club Sportiv Ghiroda și Giarmata Vii. Competiția a avut loc în perioada 10-12 mai, la Jupiter, în Constanța, potrivit unui comunicat de presă.

„O performanță deosebită pentru echipa noastră de seniori, care a reușit să răstoarne calculele hârtiei și din divizia A să câștige prestigioasa Cupă, la o competiție unde au participat mai multe echipe din Superliga de Șah și chiar și Campioana en-titre Politehnica Iași, marea favorită a competiției. Am pornit la drum cu 4 sportivi, Mari Maeștrii: Lupulescu Constantin, Jianu Vlad și Szabo Gergely, și cu juniorul surpriză Paraschiv Paul, titularul Gavrilescu David fiind absent motivat din cauza etapei finale a Olimpiadei Naționale Școlare la Șah de la Iași. 5 echipe au avut lot de mare valoare, cu mari maeștrii în componență, pe langă Iași au fost: Dinamo București, Centrul sportiv de la Brașov și Victoria Techerghiol, echipa de Superligă”, a spus Dombi Rudolf, coordonatorul secției de șah CSC Ghiroda.

Cu ocazia acestei performanțe , Clubul Sportiv Ghiroda și Giarmata Vii va organiza, joi, 23 mai, ora 12.00 o conferința de presă intitulată „Mari maeștri ai șahului vin la Ghiroda”.

„Vom avea marea onoare ca timp de o zi să-i găzduim pe acești sportivi, zi în care vom avea multe activități frumoase împreună. Scopul acestei vizite este aceea în care comunitatea noastră va beneficia de un schimb de experiență de la acești maeștri și de a promova valorile acestui sport printre copii comunității noastre.”

În cadrul conferinței de presă vor fi dezbătute beneficiile și avantajele acestui sport , dar se va vorbi și despre cum se poate face performanță la nivel înalt și despre planurile de viitor cu privire la dezvoltarea acestui sport pe viitor.

Lotul maeștrilor care vor participa la eveniment va fi următorul: Lupulescu Constantin, Jianu Vlad Cristisn, Gavrilescu David, Paraschiv Paul Alexandru, Printre cei prezenți la conferința de presă se află deasemena și Poclid Marius- director CSC GHIRODA, Dombi Rudolf- coordonator secție șah, Drăghia Angela- responsabil mass media.

Programul activităților de Joi va fi următorul:
09.00-11.00- promovare șah Școala Ghiroda și Giarmata Vii+Gradinița Ghiroda)
12.00-13.00- conferința de preă (sala de sedințe a clubului))
14.30-15.00- întâlnire primarul Comunei Ghiroda (Primăria Ghiroda)
16.00-17.00- intâlnire sportivi și locuitori din Comuna Ghiroda (sala de șednțe a clubului)

 

 

 


Accesează: