De astăzi şi până duminică, echipa de tenis a României înfruntă Ucraina în primul tur din Grupa I, zona Euro-Africană, al Cupei Davis. Meciurile vor avea loc în sala "Megaron Tennis Club" din Dnepropetrovsk. Dacă vor câştiga acest duel, tricolorii vor întâlni, pe teren propriu, Suedia, în perioada 4-6 aprilie, într-o confruntare contând pentru calificarea în play-off-ul pentru Grupa Mondială. În caz de eşec, România va juca cu învinsa din partida Letonia – Slovacia pentru menţinerea în Grupa I Euro-Africană.
Fără Mergea
Ucraina nu se va putea baza contra României pe liderul ei, Alexandr Dolgopolov (numărul 56 ATP). În aceste condiţii, "racheta numărul unu" a adversarilor este Serghei Stahovsky (locul 85 ATP). Din echipa ucrainenilor mai fac parte Illya Marchenko (162 ATP), Denys Molchanov (300 ATP), Vladyslav Manafov (600 ATP) şi Sergei Bubka jr. (fără clasament).
Şi echipa României are o absenţă la meciul cu Ucraina. George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a anunţat că, deşi a fost convocat, Florin Mergea a refuzat să se prezinte la lot. Contra Ucrainei, Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei noastre, se bazează pe Victor Hănescu (locul 72 ATP), Adrian Ungur (122 ATP), Marius Copil (131 ATP) şi Horia Tecău (locul 28 în clasamentul ATP de dublu). România şi Ucraina s-au mai întâlnit o dată în Cupa Davis, în 2010, când tricolorii au câştigat la Bucureşti cu 3-1.
Programul meciurilor
Astăzi
Serghei Stahovsky – Adrian Ungur; Ora 14.00, TVR 2
Illya Marchenko – Victor Hănescu; TVR 2
Mâine
Denys Molchanov/Serghei Bubka jr. – Horia Tecău/Victor Hănescu; Ora 16.00, TVR 2
Duminică
Serghei Stahovsky – Victor Hănescu; Ora 14.00, TVR 2
Illyia Marchenko – Adrian Ungur; TVR 2

Te-ar putea interesa și: