„Noi, Partidul Naţional Liberal, avem o problemă astăzi şi anume rezultatul slab obţinut la alegerile parlamentare. Acest rezultat a fost cauzat de faptul că, după efectuarea fuziunii cu PDL, noi nu am rebranduit partidul şi nu am făcut un marketing politic care să ţină permanent în atenţia opiniei publice ideea că suntem un partid nou. Întrucât nu am făcut acest marketing, întrucât am luat numele partidului cu un bazin electoral mai mic decât al celuilalt partid, teoretic vorbind, am ajuns să fim percepuţi de opinia publică din întreaga Românie ca fiind vechiul PNL. Adică vechiul PNL este, astăzi, noul PNL. Aceasta e percepţia, iar vechiul PNL, în ultimii 27 de ani, nu a trecut niciodată de graniţa celor 20 de procente, când a mers singur în alegeri, în timp ce Partidul Democrat Liberal a avut un an de glorie, în 2008, când, în baza unui program liberal de centru-dreapta autentic, a obţinut 35 de procente şi a câştigat alegerile. Sigur, acest partid a făcut, apoi, câteva greşeli, care l-a coborât în opţiunile electoratului”, a explicat Viorel Cataramă, citat de Agerpres.

În ceea ce privește rebranduirea partidului, Cataramă a precizat că „acest lucru se poate face doar ieşind pe scena publică, după congres, cu un lider şi cu un program considerate ca fiind şoc, liberale de centru-dreapta, care să nu negocieze sub nicio formă principiile liberalismului cu stânga populistă, socialist”.

Potrivit candidatului la preşedinţia PNL, dezbaterea de idei şi chiar o anumită confruntare în perioada congresului este benefică pentru partid, deoarece poate conduce la un program al partidului foarte închegat şi coerent, de natură să capteze interesul opiniei publice.

Contracandidații lui Viorel Cataramă în cursa pentru șefia partidului sunt secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi și liberalul Ludovic Orban. 

Te-ar putea interesa și: