Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum va fi VREMEA vara aceasta. VEZI previziunile meteorologilor
Cum va fi VREMEA vara aceasta. VEZI previziunile meteorologilor

Cum va fi VREMEA vara aceasta. VEZI previziunile meteorologilor

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au realizat o prognoză pentru următoarele trei luni, pe baza datelor furnizate de Centrul European pentru prognoze pe durată medie, a căror grad de realizare este de aproximativ 60%.

Astfel, luna IUNIE ne va aduce temperaturi medii lunare apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu excepția zonelor sud-estice și vestice, unde vor depăși normalul perioadei. În ceea ce privește precipitațiile, cantitățile se vor apropia de mediile lunare, cu excepția sud-estul şi sudul teritoriului unde, local, se vor înregistra valori sub cele normale.

În IULIE, temperaturile vor fi peste normele climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a regiunilor, cu excepția centrului și sudului țării, unde vor fi normale. Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta o tendinţă de deficit în cea mai mare parte a teritoriului.

Luna AUGUST va aduce temperaturi în limitele apropiate de mediile multianuale în regiunile centrale și nordice și peste normal în celelalte regiuni. Referitor la precipitații, acestor vor fi sub mediile climatologice în aproape toata ţara.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.