Cum va arăta centrul comunitar unde bănățenii se vor instrui gratuit

Cum va arăta centrul comunitar unde bănățenii se vor instrui gratuit

Consiliul Județean construiește un centru comunitar de învățare permanentă, unde timișenii se vor putea instrui gratuit.

Consiliul Județean Timiș a accesat o finanțare europeană de peste 1.3 milioane de euro, pentru realizarea și dotarea unui centru comunitar de învățare permanentă. Centrul are deja aprobat studiul de fezabilitate.

O etapă premergătoare accesului pe piața forței de muncă o reprezintă și partea vocațională și de consiliere în carieră: prezentarea la interviu, testarea intereselor și aptitudinilor personale, facilitarea participării la târgurile de locuri de muncă, facilitarea unor întâlniri cu antreprenori locali, cu persoane care lucrează în resurse umane etc. Centrul comunitar de învățare permanentă construit de Consiliul Județean va răspunde acestor nevoi sociale.

„Suntem preocupați de tot ceea ce înseamnă creșterea calității vieții timișenilor. Asta presupune și găsirea rapidă a unui loc de muncă, alegerea unei cariere potrivite pentru competențele fiecăruia, cât și creșterea calității bazinului de resurse umane pentru companii. Ne luăm în serios rolul nostru ca autoritate publică și oferim timișenilor noi posibilități de dezvoltare, în mod gratuit, prin acest centru comunitar”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

O condiție impusă de Ghid pentru a nu se intra sub incidența ajutorului de stat este aceea de a nu organiza cursuri de formare profesională (calificare), ci doar cursuri de dezvoltare vocațională. Acestea vor contribui la un acces mai facil pe piața muncii, la dezvoltarea și diversificarea competențelor sociale, profesionale și a abilităților de viață. De asemenea, va crește implicarea activă a cetățenilor în viața comunității prin promovarea voluntariatului și a conceptului de îmbătrânire activă.

Centrul va fi construit pe un teren de 4.035 mp, cu o suprafață utilă propusă totală de 1.148 mp, capacitatea acestuia fiind de 190 de persoane. Printre altele, vor fi amenajat șase săli de dezvoltare vocațională, două ateliere de creație, care pot fi comasate, o sală I.T. pentru 24 cursanți, un spațiu multifuncțional, dimensionat pentru 48 de spectatori, dar și un spațiu de socializare sau divertisment, care poate acomoda circa 30 persoane și care, în caz de nevoie, poate găzdui activități de dezvoltare vocațională.

Ne puteți urmări și pe Google News