Murăturile nu lipsesc de pe mesele românilor în sezonul rece. De altfel, delicioasele acrituri sunt servite alături de friptura de porc sau sunt adăugate în salata de boeuf. Este important să știi cum să păstrezi borcanele desfăcute cu murături, astfel încât să nu se înmoaie.
Cum poți depozita borcanele desfăcute cu murături
Multe persoane aleg să pună legumele la murat în borcane mari. Acest aspect vine la pachet cu avantajul de a-ți asigura o cantitate mai mare de murături, care pot fi savurate pe durata iernii. În plus, multe gospodine din Ardeal folosesc saramura pentru a da gust ciorbelor, iar din acest motiv optează pentru a pune castraveții, gogoșarii și conopida la murat în borcane mari.
Dincolo de aceste aspecte, dezavantajul ar fi că nu poți folosi toate murăturile atunci când desigilezi borcanul. Dacă îl depozitezi în condiții necorespunzătoare, saramura se va tulbura, iar legumele murate se vor înmuia.
Poate fi păstrat la frigider
Este esențial să nu lași borcanul desfăcut prea mult timp în bucătărie, unde temperatura este mai ridicată. Acesta poate fi pus în cămară dacă temperatura din încăpere este mai mică de 7-8 grade. În caz contrar, delicioasele acrituri se vor înmuia.
O metodă sigură este să le păstrezi în frigider, mai ales dacă în borcan nu mai este suficientă saramură încât să acopere toate legumele murate. De altfel, dacă borcanul nu mai poate fi închis, alege să muți murăturile într-un alt recipient cu capac.
Ce oțet trebuie să folosești la murături
Pentru a avea murături tari și gustoase toată iarna, ingredientele pentru prepararea saramurii trebuie alese cu atenție. Alege oțetul cu o aciditate mai mare de cinci procente. De asemenea, cei care preferă murăturile în apă cu sare trebuie să țină cont de o regulă esențială.
Conform rețetei tradiționale, sarea pentru murături trebuie să fie grunjoasă și neiodată.