Cum trebuie să păstrăm ketchup-ul: în frigider sau în dulap. Sfaturi de la producători

Sursa foto: Dreamstime

Întrebarea dacă sosul de roșii se păstrează în frigider sau în dulap divizează familiile din toată Marea Britanie. Părerile sunt împărțite.

La fel ca și în cazul în care puneți gem sau unt pe pâine sau dacă vă place sau nu un anumit fel de mâncare, mulți vor simți că felul lor de a fi este, incontestabil, cel corect.

Un studiu realizat pe 2.000 de britanici a constatat că 4 din 10 greșesc. Aceștia își depozitau Ketchup-ul în dulap, și nu în frigider.

Victoria Beckham nu știa cum se depozitează ketchup-ul

Cercetarea a constatat că locuitorii din Sheffield se numără printre cei mai mari „infractori”. Aproape două treimi (62%) își păstrau sosul în dulap. Argumentul, care a văzut că în social media au intervenit în dezbatere persoane precum Cardi B și Victoria Beckham (știre de ultimă oră – amândouă depozitau ketchup-ul greșit), este un subiect controversat de ani de zile, relatează NottinghamshireLive.

Cercetarea arată, de asemenea, că aceasta este o dezbatere asupra căreia bărbații și femeile pot fi de acord - deși Heinz confirmă că ambele categorii greșesc în egală măsură. Studiul arată că două cincimi dintre bărbați (41%) și femei (41%) își depozitează ketchup-ul în dulap.

Ketchup-ul se păstrează în frigider

Olivia Lennon, de la Heinz Tomato Ketchup, a declarat: „A existat întotdeauna un singur răspuns corect și suntem bucuroși să împărtășim cu iubitorii de Heinz Tomato Ketchup din Marea Britanie că sosul nostru trebuie să stea în frigider”.

„Deși suntem conștienți de faptul că mulți fani Heinz Tomato Ketchup și-au ținut ketchup-ul în dulap, noi recomandăm refrigerarea după deschidere. Acesta este cel mai bun mod de a păstra gustul delicios și picant al ketchup-ului nostru Heinz Tomato Ketchup pe care îl cunoașteți și îl iubiți. Heinz Tomato Ketchup are aciditate naturală, ceea ce face ca sosul să fie conservabil. Cu toate acestea, odată deschis, aceasta poate fi afectată de condițiile de depozitare. Așadar, fie că îl puneți într-un hamburger sau îl puneți pe pizza, Heinz vă recomandă întotdeauna să îl băgați înapoi în frigider după utilizare.

Chiar și pe etichetă scrie acest lucru. Sub cuvântul „depozitare” se menționează: „După deschidere, păstrați la frigider și consumați în termen de opt săptămâni”, potrivit Express.Co.Uk.