Cum se vor desfășura evenimentele private după 15 iunie. Iată care sunt noile reguli impuse de Guvern
- Alexandru Toader
- 12 iunie 2020, 23:42
Odată cu prelungirea stării de alertă restricțiile au devenit mai blânde. În acest context, va crește și numărul persoanelor care pot participa la evenimente.
Începând de la 15 iunie, va crește și numărul persoanelor care pot face sport, conform anunțului făcut de Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, în urma măsurilor de relaxare stabilite de guvern.
Tot de luni, 15 iunie, mall-urile își vor redeschide porțile pentru clineți, însă cinematografele, restaurantele, cafenelele și spațiile de joacă din incinta lor vor rămâne închise. Tot de atunci vor putea fi organizate evenimente private cu un număr mai mare de participanţi: 20 în interior, 50 în exterior.
„Alte categorii de activități care vor fi reluate începând cu 15 iunie: vorbim despre activitățile recreative și sportive care vor avea posibilitatea unui număr de participanți de cel mult şase persoane, față de prevederea anterioară de trei persoane; practic, se dublează numărul persoanelor în grup care participă la activități recreative şi sportive.
Evenimentele private în spații închise se vor putea desfășura cu participarea a cel mult 20 de persoane, iar în spații deschise, cu participarea a cel mult 50 de persoane. Se vor relua, începând cu data de 15 iunie - așa cum, de altfel, a fost discutat cu reprezentanții industriei de retail -, activitățile în centre comerciale, în mall-uri. Începând cu data de 15 iunie, va fi permisă activitatea operatorilor economici în aceste centre comerciale, cu excepția restaurantelor, cafenelelor, sălilor de joc sau cinematografelor.
Vor fi reluate activitățile de administrare a ştrandurilor și piscinelor exterioare, precum și activitățile în sălile de sport și fitness și tratament balnear”, a precizat Ionel Dancă.
„Faptul că având în vedere că n-avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la terapie intensivă, internaţi în spitale, şi faptul că weekend de relaxare s-a simţit în numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauţi şi credem că se impune prelungirea stării de alertă. Va fi un pic mai simplu, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă”, a declarat și Klaus Iohannis, șeful statului.