Polmard, o mică fermă din Saint Mihiel, Franța, produce cea mai exclusivistă carne din lume folosind un proces numit hibernare. Acesta permite depozitarea și vindecarea cărnii timp de până la 15 ani, fără nicio pierdere de calitate.
Alexandre Polmard este fermier, crescător și măcelar din a șasea generație într-o familie care produce carne de vită din 1846. Cu toate acestea, afacerea a devenit proeminentă în anii 1990. După ce bunicul și tatăl lui Alexandre au inventat un tratament nou și revoluționar pentru carne, pe care l-au numit „hibernare”.
Cea mai scumpă carne
În laboratorul de ultimă generație al fermei din Saint Mihiel, aerul rece este suflat cu viteze de până la 120 de kilometri pe oră peste carne, într-un mediu de -43 C. Ceea ce permite ca aceasta să fie maturată timp de peste un deceniu, fără nicio pierdere de calitate. În orice caz, cu cât este mai lungă perioada de maturare, cu atât este mai mare calitatea și prețul. Un kilogram de costiță hibernată de 15 ani este vândut pentru suma uluitoare de 3 200 de dolari.
„Folosesc un proces de maturare foarte special și sunt primul măcelar din lume care face acest lucru”, a declarat Alexandre Polmard pentru TIME Magazine. „Nu voi spune că carnea mea de vită este cea mai bună din lume pentru că fiecare carne este diferită. Este ca vinul”.
Cum se obține carnea
Pentru a crea cea mai exclusivistă carne din lume, Polmard începe cu vite Blonde d'Aquitaine. Animale care sunt crescute în aer liber la ferma familiei Polmard pentru a minimiza stresul.
Apoi urmează procesul de hibernare care permite cărnii să se maturizeze pe perioade mult mai lungi decât în mod obișnuit. Carnea de vită maturată la uscat este maturată de obicei timp de câteva săptămâni. În timp ce hibernarea Polmard face posibilă maturarea acesteia timp de 15 ani, poate chiar pe termen nelimitat.
Carnea hibernată Polmard face parte din legendele restaurantelor. Dintre care puține pot spune că servesc în localurile lor cea mai râvnită friptură din lume. Se pare că clienții trebuie să se înscrie cu luni de zile înainte pentru a rezerva bucățile de vită Polmard.Ddar Alexandre nu încredințează carnea sa de colecție decât unei mâini de restaurante de încredere din întreaga lume. El le face chiar și o vizită în prealabil pentru a se asigura că înțeleg subtilitățile cărnii hibernate, notează odditycentral.com.