Cum scapi de burtă după 40 de ani. Nu e nevoie să te înfometezi!

Sursa foto: 114064583 © Jean Paul Chassenet | Dreamstime.com

Grăsimea corporală joacă un rol fundamental în organism, acționând ca izolator termic și ca principală rezervă de energie. Cantitatea și localizarea grăsimii este un factor determinant pentru a stabili dacă aceasta dăunează sau nu sănătății.

În cazul grăsimii care se acumulează la nivelul abdomenului, nu este doar un factor care influențează aspectul estetic, ci este și un indicator că această grăsime acumulată reprezintă un risc pentru sănătate.

Grăsimea localizată pe abdomen este mai periculoasă din punct de vedere metabolic pentru sănătate decât cea localizată pe șolduri. Iată câteva sfaturi, care ar putea ajuta la reducerea grăsimii care se acumulează în această zonă:

1. Află motivul retenției de lichide: unul dintre motivele retenției de lichide este din cauza problemelor hormonale, deoarece este posibil să se apropie menopauza, ceea ce indică faptul că vor exista multe schimbări în corpul unei femei.

2. Respectați orele de masă: este posibil să luați un mic dejun consistent și să gestionați proporțiile următoarelor mese. Cu toate acestea, este esențial să se evite grăsimile saturate, iar ceea ce se consumă trebuie să fie cât mai sănătos și mai echilibrat posibil.

3. Dormiți cât aveți nevoie: dacă dormiți mai puțin de șase ore, corpul dumneavoastră nu se odihnește cât are nevoie. Acest lucru vă face să aveți mai multă anxietate în timpul zilei și este posibil să abuzați de mâncare. Unele studii susțin că lipsa sau excesul de somn te poate face să te îngrași, deoarece crește producția hormonului cortizol, generând mai mult stres și dorința de a mânca.

4. Activitatea fizică: pentru a pierde grăsimea abdominală după 40 de ani este esențial să faceți exerciții fizice. Se recomandă să faceți activitate fizică în fiecare zi pentru a obține rezultate bune și timpurii.

Câteva sfaturi suplimentare:

1. Hidratați-vă corespunzător: acest lucru va preveni retenția de lichide.

2. Adoptați o dietă fără grăsimi, alimente prăjite, zaharuri și calorii în exces.

3. Fiți cu ochii pe postură: șederea incorectă și aplecarea fac ca mușchii abdominali să slăbească, ceea ce duce la o mai mare acumulare de grăsime.

4. Consumați cel puțin cinci porții de fructe pe zi.

5. Creșterea aportului de cereale integrale: Un articol publicat în Journal of Nutrition a arătat că un aport mai mare de fibre din cereale, în special din surse de cereale integrale, este asociat cu un procent mai mic de grăsime corporală totală și un procent mai mic de masă adipoasă abdominală la adulții în vârstă. Cerealele străvechi sunt noua tendință alimentară și sunt pline de fibre și mulți nutrienți.

6. Consumați grăsimi sănătoase: cum ar fi avocado, schimbați uleiul de gătit tradițional cu ulei de măsline extravirgin sau cu ulei de cocos sau de avocado.

7. Când vine vorba de alimentație, cel mai bine este să începem cu legumele.

8. Creșteți aportul de proteine: un studiu publicat în Nutrition Metabolism Journal, preluat de Semana.com a arătat alimentele proteice de calitate poate fi legată de o scădere a grăsimii abdominale.