Mirosul de ceapă poate fi neplăcut, dar există soluții pentru a scăpa de el. Dacă nu vrei să apelezi la ajutorul substanțelor chimice, află că există un ingredient care costă doar trei lei și care poate elimina orice aromă neplăcută din casă. Este vorba de bicarbonatul de sodiu. Atunci când tai ceapa, împarte-o în jumătate și pune bicarbonat de sodiu pe suprafața tăiată. Așteaptă câteva minute pentru a permite bicarbonatului să-și facă efectul, neutralizând astfel mirosul neplăcut.
Cum să scapi de mirosul de ceapă
Apoi, spală cu grijă ceapa sub un jet de apă rece pentru a îndepărta bicarbonatul. Procesul de clătire va asigura că nu vei adăuga gust neplăcut preparatului tău. Cercetătorii au spus că alimentele bogate în proteine pot combate mirosul de usturoi și ceapă. Și merele, menta, salata verde și laptele pot să neutralizeze compușii de sulf care provoacă mirosul persistent al usturoiului. Iaurtul reduce cu 99% principalele substanţe volatile care provoacă mirosul neplăcut al cepei. Iaurtul te scapă și de respirația urât mirositoare.
„S-a demonstrat că substanțele chimice vegetale (inclusiv quercetina) din măr interacționează cu compușii de sulf din usturoi, eliminând mirosul respectiv”, a declarat cercetătorul.
Cum să scapi de mirosul de ceapă sau usturoi din gură
Dacă vrei să scapi de mirosul de ceapă sau usturoi din gură mănâncă câteva frunze de pătrunjel. Pătrunjelul verde are un puternic efect de anihilare a mirosurilor neplăcute. Poți mesteca semințe de anason, fenicul, mărar sau cuișoare. Și boabele de cafea ajută.
Menta ajută
Poți opta pentru uleiul esențial de mentă, pe care-l poți adăuga într-o jumătate de cană cu apă călduță. Îți va împrospăta respirația, îndepărtând mirosul de neplăcut și va ajuta la digestie. O altă soluție este să bei ceai cu mentă. Dacă ești pe grabă și simți că îți miroase gura urât, poți mesteca o gumă cu mentă.