Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cum să conduci o ţară când îi oferi pe Gâdea şi Badea ca modele?
Cum să conduci o ţară când îi oferi pe Gâdea şi Badea ca modele?

Cum să conduci o ţară când îi oferi pe Gâdea şi Badea ca modele?

Premierul României şi candidatul cu cele mai mari şanse de a deveni preşedinte al ţării i-a lăudat, luni seară, din nou, pe “jurnaliştii” de la Antena 3. Asemenea aprecieri reprezintă o jignire la adresa fiecărui ziarist onest din România şi un semnal îngrijorător pentru modelul de societate propus.

„Cred că Antena 3 este un post care va rămâne mult timp lider de piaţă, pentru că are mulţi jurnalişti foarte buni”, a spus Victor Ponta în studioul B1 TV. Nu este prima dată când premierul ţării noastre îi măguleşte public pe unii pentru care jurnalismul se traduce în minciuni, zbierăte şi invective la adresa concetăţenilor care nu le împărtăşesc opţiunile politice.

„Îi consider şi pe domnul Gâdea şi pe ceilalţi nişte jurnalişti extraordinar de buni şi o să particip cu mare plăcere, ca întotdeauna, la emisiunile lor” sau „Mihai Gâdea, un jurnalist si un om pe care îl apreciez ffff mult”, ţinea premierul să menţioneze în public.

“Jurnaliştii foarte buni” în emisiunile cărora premierul ţării noastre participă cu “mare plăcere” l-au prezentat pe judecătorul Cristi Dănileţ ca pedofil pe baza unor imagini în care apărea alături de fiica sa, iar ziarişti şi oameni de cultură respectaţi au fost împroşcaţi cu zoaie pentru că nu corespundeau criteriilor politice şi de frumuseţe ale Antenei 3.

Chiar în în seara de luni, în paralel cu elogiile, pe platourile Antena 3 aveau loc noi mostre de jurnalism pentru care cetăţenii români ar trebui să îi admire şi ei pe oamenii de acolo: o femeie, Monica Macovei, era catalogată ba “scroafă”, ba “scoancsă”.

În plus, Victor Ponta nu a avut nici cea mai mică jenă să aducă laude angajaţilor lui Voiculescu tocmai din studioul B1 TV, televiziune acuzată constant de „jurnaliştii foarte buni” de la Antena 3 că are ca angajaţi nişte „viermi intestinali”. Tot el numără constant săptămânile până când „vom scăpa de Băsescu pentru a se termina cu scandalul”,  dar în acelaşi timp îi slăveşte pe campionii violenţei mediatice.

Victor Ponta nu este numai preşedinte al PSD, al cărui partid este principalul beneficiar al linşajelor executate de Antena 3, ci şi premierul ţării în care cu toţii trăim, principalul candidat la Preşedinţia României, politicianul care ne promite că va aduce linişte şi  echilibru. Ce model de societate ne oferă atunci când prezintă ca exemple demne de urmat pe unele dintre cele mai dezechilibrate şi imunde personaje publice?

Ţineţi-vă de nas şi intraţi pe pagina de Facebook a unuia dintre simbolurile ”jurnalismului” Antena 3, Mircea Badea. Obscenităţi la adresa unor mame nevinovate sunt vărsate printre ameninţări cu bătaia, toate având ca fundal imagini cu bicepşi în chiloţi. Zecile de mii de tineri fani care exultă şi apreciază aceste manifestări nici nu au cum să-şi pună vreo problemă, că ceva nu prea e  în regulă,  cât timp însuşi premierul ţării lor participă şi laudă emisiunile la care Mircea Badea este amfitrion.

Încă ceva. Oare cum se simt jurnaliştii oneşti din ţară, cei care refuză să se înroleze în presa de propagandă a baronilor de judeţe, adevărate Antene 3 la scară mică, cei care se chinuie să supravieţuiască demn de la o lună la alta, când aud laudele deşănţate ale premierului ţării lor la adresa propagandiştilor cu salarii de mii de euro ai lui Voiculescu? Măsura în care toţi aceşti adevăraţi jurnalişti îi apreciază pe cei de la Antena 3 s-a văzut în protestul fără precedent de la începutul anului, când peste 1.000 de oameni de presă au condamnat „insulta, calomnia, minciuna, manipularea” practicate de „jurnaliştii extraordinar de buni” ai lui Voiculescu.

Evident că Victor Ponta trebuie să fie recunoscător Antenei 3, beneficiile politice de pe urma campaniilor derulate de acest post sunt indiscutabile. Însă el nu mai este de mult doar politrucul şef al PSD, ci şi om de stat.  De la un asemenea nivel, când prezinţi mârlănia şi primitivismul ca modele de comportament şi atitudine unei societăţi aflată deja în derivă este lesne de prevăzut cât de „mândri” vom fi de cum va arăta România.