Cum s-a furat din drumuri, la "România, te iubesc"!
- Anca Simionescu
- 2 octombrie 2011, 18:46
Corespondenţii Pro TV se întorc de mâine, cu anchete despre autostrăzile "care nu sunt", E-uri, agricultură, sau soarta cailor de la Letea.
Duminică, Cristian Leonte invită telespectatorii la cel de-al şaptelea sezon al emisiunii "România, te iubesc!". Lideri de audienţă, corespondenţii emisiunii revin, de la ora 18.00, la Pro TV, cu o nouă serie de anchete jurnalistice.
"A fost o vară lungă şi am avut timp să ne umplem valiza cu multe poveşti. Vom începe cu autostrăzile din România, care nu sunt. Cine sunt vinovaţii, cum şi cât s-a furat, cum se construieşte în alte ţări... şi multe altele. Eu vin cu două ediţii despre autostrăzile din România, pe care nu prea le avem, vedem şi cum se construieşte în Albania, Ungaria, Kosovo. De asemenea, am mai pregătit un material, despre caii din Letea şi rezervaţia de acolo, care va fi difuzat peste câteva săptămâni", a spus pentru EVZ, Alex Dima, autorul primelor două ediţii, "AutostraDA România".
Ne aşteaptă cura cu insecte
Corespondenţii Anca Nastasi, Alex Dima, Cosmin Savu, Paula Herlo şi Rareş Năstase revin cu reportaje despre problemele actuale.
Cosmin Savu va arăta ce beau românii şi "ce se ascunde, de fapt, în spatele etichetelor şi sticlelor frumos colorate, dar şi cine se îmbogăţeşte din viciile lor".
Rareş Năstase spune că se ocupă de "câteva reportaje inedite, din domenii puţin exploatate jurnalistic până acum", iar Anca Nastasi va porni o campanie pe agricultură, fiindcă "ea este cea mai puternică armă pe care o avem, noi, românii şi nu suntem constienţi de asta".
"Oficialii europeni ne pregătesc psihologic pentru cura cu insecte, alchimiştii abia aşteaptă să ne pună pe masă carnea sintetică. Mancam deja E-urile de laborator, iar mancarea tradiţională, obţinută din natură e de mult lux. Am învăţat să savurăm resturi şi chimicale pe care bunicii noştri nu le-au mâncat nici în vremuri de război".
Paula Herlo nu renunţă la campanii. "Salvează Vieţi" a inaugurat o sală de transplant în care un copil a primit tratament, iar "Proiectul «Nu mă ignora» prin care vrem să construim un Centru de Excelenţă în Tratarea Cancerului la Copii se afla în faza de selecţie a consultantului şi redactare a caietului de sarcini, ca până la sfârşitul anului să înceapă acţiunea efectivă de amenajare a spaţiilor şi achi ziţie de echipamente", ne-a spus jurnalista.