Mare atenție atunci când faceți curățenie. Medicii le recomandă celor care au copii mici să fie vigilenți și să nu folosească substanțe toxice, deoarece se pot întâmpla accidente grave.
Copiii sunt curioși din fire, astfel că nu îi lăsați nesupravegheați când faceți curățenie. Aveți mare grijă să nu ajungă la substanțele chimice folosite în gospodărie. Medicii spun că anual se confruntă cu intoxicații grave.
„Încep să apară accidentele generate de perioada în care toată lumea este ancorată în mai multe activităţi administrative şi cei mici sunt mai puţin supravegheaţi. Există şi cazuri care sunt mai greu de gestionat, chiar dacă este o cantitate de toxic mai mică", a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii din Iași şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.
A băut benzină
La unitatea de primiri urgențe a ajuns zilele trecute, în stare gravă, un copil de 3 ani, care a băut benzină crezând că e suc. Din fericire a ajuns la timp la spital. „A necesitat internare în Clinica de Toxicologie. Spălătura gastrică în caz de ingestie a acestor substanţe este contraindicată, însă este nevoie de supraveghere amănunţită din partea personalului medical", a mai precizar dr. Tamara Roşu, potrivit ziaruldeiasi.ro.
Soluții naturale pentru curățenie
Puteți scăpa de emoții dacă folosit soluții de curățenie naturale. Pot fi preparate foarte ușor, iar îngredientele se găsesc în fiecare locuință. Puteți scăpa de praful de pe podele și din covoare fără să folosiți substențe chimice periculoase care pot da și alergii în cazul copiiilor.
Praful este principalul inamic din casă, iar când intră în covoare este greu de curățat. Există însă un ingredient minune care este și natural. Acesta este bicarbonatul. Dacă vreți să aveți covoarele ca și noi presăraţi bicarbonat peste covor seara, acoperiţi totul cu ceva şi lăsaţi aşa până dimineaţă. A doua zi aspiraţi energic şi covorul va fi reîmprospătat. Bicarbonatul va acţiona în profunzimea fibrelor pe care le curăţă şi va elimina şi mirosul.
Și oţetul şi lămâia pot ţine cu succes praful la distanţă și curăță eficient podelele. Cel mai bun este oţetul, dar dacă vă deranjează prea tare mirosul puteţi folosi lămâie sau puteţi amesteca oţet cu soluţia de curăţat podele. Mai exact într-o găleată de 5 litri de apă se poate pune o cană de oţet sau zeama de la 3-4 lămâi. Cu această soluţie de poate spăla apoi pe jos, iar podele vor fi curate cam o săptămână, deoarece oţetul are efect antistatic.