Cum prepari înghețată de casă rapid și ușor. Ai nevoie de doar trei ingrediente

Sursa: papabun.ro

Pe timpul unei veri călduroase, cel mai potrivit desert este înghețata. Este și mai delicioasă atunci când reușești să o faci în casă. Ai nevoie de doar trei ingrediente pentru această rețetă.

În contextul acestor zile călduroase, cui nu-i place să se răsfețe cu o înghețată. Mai ales, dacă este una chiar făcută de tine. Așa ca te învăț cum poți să faci o înghețată fină chiar la tine acasă. Trebuie să folosești doar 3 ingrediente, fără aparat special.

În plus, este o rețetă foarte rapidă. La pachet vine și rețeta pentru a putea face laptele condensat îndulcit acasă. Îți urez doar SPOR!

Rețetă înghețata de vanilie:

  • 400 g Lapte condensat îndulcit
  • 4 buc esența vanilie

  • 500 g frișcă

Rețetă înghețată de ciocolată:

  • 400 g Lapte condensat îndulcit

  • 80 g Cacao

  • 500 g Frișcă

Rețetă înghețată de fistic:

  • 400 g Lapte condensat îndulcit

  • 100 g Pasta de fistic

  • 500 g Frișcă

  • Opțional: 30 g Lichior/Brandy/etc SAU Unt topit racit

Laptele condensat se amestecă cu vanilia/cacao/fistic/etc. Ulterior, se pot adăuga ingredientele opționale (unt topit sau lichior) și se amestecă până se omogenizează.

Spumați frișca tare și integrați-o în amestecul de lapte condensat. Se pot adăuga diverse topinguri sau ingrediente cum ar fi: chipsuri de ciocolata, gem de fructe, nuci/fistic prăjit, etc). După acest pas recipientul în care ai pus compoziția se congelează șase ore sau cel mai bine peste noapte.

Rețetă lapte condensat

  • 830 g Lapte

  • 230 g Zahăr

  • 120 g Frișca

Se pun ingredientele într-o oala pe foc mediu spre înalt pana începe să fiarbă. După care se reduce căldura pana când lichidul clocotește ușor. Se fierbe aproximativ o oră, pana când lichidul scade și rămân 400-430 grame de lapte condensat îndulcit, scrie Robert Eisler.

Înghețata cumpărată din magazin poate fi într-o mare varietate de feluri. De obicei conține aditivi cum ar fi fulgi de ciocolată, sau chipsuri, ornamente cum ar fi ciocolata sau carameaua, nucile, fructele și dulciurile. Unele din cele mai folosite feluri de înghețată sunt vanilia ciocolata, căpșuni și vafele, în combinație cu cele trei feluri). Denumirea standard federală, Nord americană, a înghețatei, necesită conținutul a cel puțin 10% lapte gras și un total de 20% de lapte praf după greutate. Înghețatele mai rafinate conțin aproximativ 16% lapte gras și poate varia până la 20%.