Cum poți avea grijă de oamenii care au Alzheimer. Sfatul specialiștilor
- Emma Cristescu
- 2 iulie 2022, 19:15
Alzheimer este o boală care afectează creierul, iar vârstnicii sunt predispuși. Specialiștii au explicat cum poți avea grijă de o persoană care suferă de această afecțiune. Cu toate că nu este ușor, metode există.
Alzheimer este o boală care afectează creierul și distruge memoria unei persoane. Persoanele care se confruntă cu această afecțiune nu pot face diverse activități singure și au nevoie de însoțitor. Specialiștii au explicat cum pot apropiații să le ușureze sarcinile.
Cu toate că mulți bolnavi refuză ajutorul, persoanele trebuie să le explice că au nevoie de el. Medicii au dezvăluit care sunt metodele prin care să ajuți o persoană care are Alzheimer.
1. Faceți parte din grupurile de sprijin
Aceste grupuri vor oferi suport emoțional în momente de nevoie și, de asemenea, vor ajuta în momente de nevoie, când pacientul este critic sau are nevoie de îngrijire specială.
2. Permiteți persoanei să facă cât de mult poate
De exemplu, dacă vor să mănânce singuri, permiteți-le să facă acest lucru și dacă doresc să se îmbrace singuri, lăsați-i să facă asta – fiți flexibili în abordarea dvs.
3. Creați un mediu sigur pentru pacient
Pacienții cu Alzheimer tind să uite și de mediul înconjurător. Așa că păstrați lucrurile la îndemâna lor și încercați să faceți spațiul potrivit pentru ei, astfel încât să nu cadă sau să nu se rănească atunci când caută ceva.
4. Ajutați-i să-și mențină stima de sine
Planificați activități pe care le pot face cu ușurință, fără a eșua. Acest lucru le va ajuta să-și mențină energiile ridicate și să le sporească încrederea.
5. Mențineți o rutină
Pentru o persoană cu Alzheimer, schimbările frecvente în rutina lor îi pot face inconfortabil și confuz. Menține o rutină astfel încât să fie confortabil și să aibă un sentiment de familiaritate, potrivit doctorulzilei.
Noua descoperire despre Alzheimer
Noi cercetări ale oamenilor de știință de la Universitatea din Riverside, California (UCR) sugerează că o posibilă cheie pentru înțelegerea bolii Alzheimer ar putea fi proteinele tău care se acumulează în creierul pacienților ce suferă de demență.
„Dacă încerci să pui o mănușă pentru mâna dreaptă pe mâna ta stângă, nu va funcționa prea bine. În biologie există o problemă similară. Moleculele nu funcționează așa cum ar trebui după un timp pentru că o mânușă pentru mâna stângă se poate schimba într-o mânușă de mână dreaptă care nu se potrivește”, a spus un cercetător.