Cum ne hidratăm corect în perioadele de caniculă. Câtă apă trebuie să bem și de ce este interzis ca aceasta să fie foarte rece

Cum ne hidratăm corect în perioadele de caniculă. Câtă apă trebuie să bem și de ce este interzis ca aceasta să fie foarte rece

Apa este singurul lichid care asigură o hidratare corectă a organismului. În perioadele de caniculă este indicat să bem apă cu săruri, dar este extrem de important ca aceasta să nu fie foarte rece.

O hidratare corespunzătoare a organismului este crucială, mai ales în perioadele de caniculă. Apa este singurul lichid care poate asigura hidratarea la nivel celular. Este însă foarte important că nu beți apă foarte rece atunci când afară este foarte cald.

 „Dintre toate lichidele, apa este singura care hidratează organismul începând de la nivel celular. Necesarul de apă al unui adult în condiții normale este între 30-35 ml/ kg corp. În condiții de caniculă este bine ca această cantitate să fie de 40 ml/ kg corp. Deci, dacă aveți 60 de kilograme, trebuie să bei 2,4 litri de apă pe zi.

Pe caniculă nu beți apă cu gheață. Temperatura la care se bea apa este între 10-37 de grade. Apa foarte rece pe timp de caniculă poate provoca șoc termic, stres digestiv sau vasoconstricție periferică. Acest lucru este periculos mai ales la copii, vârstnici sau persoanele care suferă de boli cardiovasculare“, a scris Carmen Brumă pe pagina ei de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evitați cafeaua și alcoolul

Potrivit sursei citate, când afară este foarte cald, nu este recomandată cafeaua. Se știe că aceasta este diuretică și deshidrează foarte mult mult. Dacă nu puteți rezista fără cafea respectați următoarea regulă: beți două pahare cu apă la fiecare ceașcă de cafea consumată. Nici alcoolul nu este recomandat în timpul caniculei din același motiv.

Apă cu săruri

În perioadele de caniculă este recomandat să consumați apă minerală naturală care conține și săruri și ajută organismul să suporte mai ușor temperaturile sufocante.

„Apa vie structurată care se găsește în fructe și legume este cea mai bună. Ea nu poate satisface însă necesarul de apă al organismului. Pe timp de caniculă este recomandată apa minerala naturală cu un conținut de minerale între 1000-1500 săruri/litru. Este mai bogată în sodiu sub formă de carbonat de sodiu și ajută la păstrarea echilibrului electrolitic al organismului“, a mai scris Carmen Brumă, pe Facebook.