Potrivit unor documente publicate de "Adevărul", Dragnea şi-a sfătuit subalternii de pe litoral să deschidă mai multe secţii de votare în principalele staţiuni de la Marea Neagră, sub pretextul că „perioada concediilor de vară poate afecta buna desfăşurare a referendumului naţional în ceea ce priveşte posibilitatea exercitării dreptului la vot".

Într-un alt document, fostul ministru de interne a trasat şi obiectivul partidului la referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu: „Participarea alegătorilor într-o proporţie covârşitoare (min. 60%)".

Astfel, Dragnea a propus organizarea unor tombole în fiecare localitate, cu sprijinul unei organizaţii nonguvernamentale, la care să participe alegătorii care s-au prezentat la vot. Dragnea recomandă ca premiile „să nu fie mari ca valoare, dar în număr cât mai mare (…) Acestea pot fi, de exemplu, bilete la concerte, filme, cărţi, vacanţe, cartele de telefon etc.", sugerând şi alte recompense: „intrare liberă la ştrand/club".

Nici părinţii şi copiii nu sunt trecuţi cu vederea de liderul PSD, aceştia urmând să profite de locuri de joacă organizate în apropierea secţiilor de votare: "evenimente cu clowni, baloane, zâne, biciclete".