Oamenii de știință au observat la tinerii băutori un semn revelator care sugerează că vor deveni alcoolici. Adolescenții au fost întrebați despre obiceiurile lor de a consuma băuturi și apoi au fost urmăriți 17 ani mai târziu.
Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au descoperit că băutul între 18 și mijlocul anilor 20 de ani crește puternic riscul de alcoolism la vârsta de 30 de ani. Riscul este deosebit de mare pentru femei, conform descoperirilor din revista Drug and Alcohol Dependence.
Consumul de alcool atunci când ești singur
Autorul principal Kasey Creswell, profesor asociat de psihologie la CMU, a declarat: „Majoritatea tinerilor care beau o fac cu alții în medii sociale, dar o minoritate substanțială de tineri beau singuri. Consumul solitar este un factor de risc unic și robust pentru tulburarea de consum de alcool în viitor. Chiar și după ce luăm în considerare factorii de risc, cum ar fi consumul excesiv de alcool, frecvența consumului de alcool, statutul socioeconomic și sexual, vedem un semnal puternic privind consumul de alcool solitar în tinerețe care prezice problemele legate de alcool la vârsta adultă.”
Prof. Creswell și colegii săi cred că nu există suficiente cercetări cu privire la locurile în care tinerii adulți beau, în timp ce există multe despre frecvența și cantitatea lor de băutură. Ei au studiat aproximativ 4.500 de tineri de 18 ani, întrebând despre tiparele lor de consum de alcool și dacă au consumat alcool în timp ce erau singuri. Acești participanți au fost apoi urmăriți timp de 17 ani, oferind din nou informații despre consumul lor de alcool la vârsta de 23 de ani.
Aproximativ 25 la sută dintre participanți au băut singuri când aveau 18 ani, iar 40 la sută erau la mijlocul vârstei de 20 de ani. Până la vârsta de 35 de ani, participanții au fost chestionați despre simptomele tulburării consumului de alcool (AUD). Ei au descoperit că șansele de a avea simptome AUD la vârsta de 35 de ani erau cu 35% mai mari pentru adolescenții care au băut singuri, comparativ cu cei care au băut doar într-un context social. Aceasta a crescut la 60% pentru tinerii adulți care au băut singuri.
Care sunt simptomele
AUD poate fi diagnosticată ca ușoară sau severă, cazurile mai severe fiind dependente de alcool. Simptomele pot include; consumul de alcool chiar dacă vă provoacă rău dvs. sau altora, consumul de alcool în situații periculoase (cum ar fi șofatul), probleme la locul de muncă sau în relații, consumul de alcool până la pierderea cunoștinței și pofta de alcool.
Unii dintre factorii de risc identificați anterior sunt: începeți să beți de la o vârstă fragedă, a avea o rudă cu o problemă de consum de alcool, o traumă din trecut, consumul excesiv de alcool în mod regulat sau consumul constant de alcool pe o perioadă lungă de timp, potrivit The Sun.