Achiziția unui autoturism second hand este o opțiune pentru mulți români datorită prețului accesibil. Pentru cei pasionați de automobilism, care au cunoștințe tehnice și știu să se ferească de samsarii care vând rable, o asemenea alegere ar putea fi mai rentabilă decât o mașină nouă.
Odată ce a făcut o astfel de achziiție, proprietarul unui autoturism la mâna a doua trebuie să știe că acesta necesită o atenție sporită și implică o îngrijire ceva mai specială. Aceasta și din cauză că piesele și componentele sunt deja uzate.
Drept urmare, specialiștii în mecanică auto recomandă câteva sfaturi pentru cei care au achiziționat o astfel de mașină și care își doresc să o conducă și să se bucure de ea pentru o perioadă cât mai lungă de timp.
În primul rând, proprietarul unui astfel de automobil trebuie să știe că fiecare mașină are propriile caracteristici, iar dacă își dorește ca aceasta să funcționeze și să meargă impecabil, trebuie să respecte programul de mentenanță, conform manualului de întreținere.
De aici, din acest document, proprietarul poate afla multe informații și secrete despre mașina sa, iar acest lucru îl poate ajuta foarte mult la operațiunile de întreținere, indiferent că trebuie făcute periodic sau ocazional.
Foarte mult, la o mașină mai veche, contează cum este întreținută, deoarece se știe că mizeria atacă caroseria, iar rugina se instalează mai repede. Este recomandă ca mașina să fie curățată periodic și tratată cu substanțe care să protejeze caroseria.
Proprietarul unui vehicul la mâna a doua trebuie să știe că atunci când se strică ceva, trebuie reparat imediat, fără amânare. Dacă nu va da atenție unei probleme, fie și una minoră, și nu va avea grijă să o remedieze imediat, aceasta se va agrava. Costurile reparației vor crește, iar durata de viață a mașinii se va scurta.
Importanța furnizorului de piese
Un alt lucru foarte important pe care trebuie să-l cunoască orice posesor de autovehicule second hand este legat de piesele de schimb. Dacă acestea sunt de calitate, originale, atunci se vor comporta foarte bine, iar mașina va funcționa la fel ca una nouă, tocmai ieșită de pe banda de producție.
Dacă în cazul mărcilor populare de autoturisme, găsirea unor piese de schimb și componente nu este o problemă atât de mare, existând o multitudine de furnizori, pentru celelalte, situația este un pic mai dificilă.
Proprietarii mașinilor ieșite de mai multă vreme din fabricație, au mai mult de câutat și de aceea specialiștii recomandă, iar sfatul este foarte bun, identificarea unui furnizor de piese originale. C
Atenție la stilul de conducere
O altă recomandare, pentru cei care își achiziționează mașini la mâna a doua, dar care țin ca acestea să aibă viață lungă, este legat de stilul de șofat.
Nu este nici o problemă dacă, din când în când, la volan, șoferul se mai lasă luat de val și apasă pedala de accelerație până la capăt.
Dacă acest lucru se întâmplă foarte des, atunci o mașină second hand se va deteriora mult mai rapid decât una nouă. Solicitate la maxim și sistemele sale se vor uza foarte repede, iar în scurtă vreme, autoturismul va pica și va necesita reparații.
Drept care, se recomandă un stil de conducere responsabil, cu respectarea regulilor de circulație și pentru evitarea accidentelor. Este bine de știut că recondiționarea unei mașini mai vechi necesită un efort mai mare și este mai dificilă decât a unui automobile nou.
Accident grav după ce șoferul a confundat șoseaua cu circuitul de Formula 1
Schimbare de imagine în transportul bucureștean. Șoferii intră în lumea modei