Evenimentul ZileiPoliticaCum îl vede PSD pe Victor Ponta. Steriu: Poate fi o rotiță, dar are un partid ce abia trece pragul

Cum îl vede PSD pe Victor Ponta. Steriu: Poate fi o rotiță, dar are un partid ce abia trece pragul

Cum îl vede PSD pe Victor Ponta. Steriu: Poate fi o rotiță, dar are un partid ce abia trece pragul
Alianța PSD-ALDE- Pro România și prelungirea stării de alertă au fost câteva dintre subiectele dezbătute de deputatul Valeriu Steriu și jurnalistul Simona Ionescu, la emisiunea Realitatea din PSD.

Întrebat în emisiunea moderată de Anca Alexandrescu dacă nu reprezintă un risc faptul că PSD nu va vota prelungirea stării de alertă, în condițiile în care numărul cazurilor pozitive crește, Steriu a explicat că numărul de raportări crește odată cu numărul de testări.

Faci 10. 000 de teste, ai un număr, faci 20.000 de teste, ai un număr mai mare”, a spus Steriu, insinuând că cineva se joacă cu cifrele ca să justifice prelungirea stării de alertă.Mai mult, acesta a firmat că premierul Ludovic Orban trebuia să vină în fiecare lună în Parlament și să prezinte raportările.

Simona Ionescu, redactor-șef al EvZ, a spus că nu este un lucru clar în legătură cu aceste raportări: ” Cert este că sunt multe semne de întrebare pe care nu ni le explică nimeni. Acum toată lumea se întreabă, și cred că intră într-o logică normală, de ce să anunți că grădinițele și creșele private sunt deschise, iar cele de stat sunt închise. Adică copilul de la privat nu e la fel de expus, nu ia Covid în aceeași măsură?

Lucrurile astea fac populația să nu înțeleagă, să reacționeze la astfel de decizii sau declarații. Starea de alertă prelungită va continua, ne-am obișnuit cu ea, cu restricțiile. Dar nu sunt înțelese aceste restricții. Dai drumul la mall-uri, ok. Dar ce nu-l lași pe cel care are o cafenea, un restaurant, să vândă cartofi prăjiți într-un spațiu destul de larg. Lucrurile astea obișnuite, de care se izbește fiecare român, nu sunt înțelese. Nici nu sunt explicate într-o ordine firească, nici nu o să iasă nimeni, că-i de la PNL, ca-i de la PSD, să le explice”.

Revenind la alianța PSD-ALDE- Pro România, Steriu a fost întrebat dacă Vicor Ponta poate fi o locomotivă pentru PSD, în condițiile în care partidul său are 6%, dar este în creștere în sondaje.

”O rotiță ajutătoare poate fi, dar nu o locomotivă. Deocamdată, Ponta are un partid care abia trece pragul electoral”,  a mai spus deputatul PSD  în emisiunea moderată de Anca Alexandrescu.

Întrebat de Simona Ionescu care sunt explicațiile PNL cu privire la inteția de a nu crește pensiile cu mai mult de 10%, Steriu a spus că nu știe care sunt aceste motive, mai ales că ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că economia României a fost pe plus în primul trimestru.


Accesează: