Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum face propagandă şi manipulează Antena 3 pe subiectul „Mărirea taxelor”
Cum face propagandă şi manipulează Antena 3 pe subiectul „Mărirea taxelor”

Cum face propagandă şi manipulează Antena 3 pe subiectul „Mărirea taxelor”

Un dialog între realizatorul emisiunii „Subiectiv”, Răzvan Dumitrescu şi fostul ministru PNL, Lucia Varga, pe marginea întâlnirii de la Cotroceni dintre premierul Ponta şi preşedintele Băsescu, arată ca un interogatoriu al jurnalistului dirijat către o singură concluzie: Traian Băsescu e de vină că nu avem CAS-ul scăzut.

Reproducem fragmentul, care e o formă de manipulare a publicului telespectator, des practicată în emisiunile postului familiei Voiculescu. Liberala Lucia Varga face faţă cu brio întrebărilor şi argumentelor tendenţioase ale lui Razvan Dumitrescu.

Răzvan Dumitrescu: Păi, ne-a pus în realitate tot o declaraţie a lui Băsescu astăzi, care a zis că dacă ar fi premier el micşora CAS-ul de astăzi. Păi, aceeaşi ţară cu aceeaşi parametri economici în care şi Băsescu e preşedinte şi Ponta e premier, dar dacă Băsescu ar fi preşedinte nu ar mai fi problema “că nu vă promulg CAS-ul”. Astăzi aş micşora CAS-ul…. ca să vedeţi cum a reuşit omul acesta să creeze circ din chestia asta! Dar dacă tot vrea să dea filmele, le vreau pe alea cu Boc, din timpul când Boc era premier şi se tăiau salariile şi s-a hotărât neconstituţională a pensiilor, dar nu au reuşit-o, vreau să văd discuţiile alea. (…) Cum vi se pare doamna Varga că poate o să îl puneţi premier?

Lucia Varga: Domnul preşedinte Băsescu îşi încheie mandatul. Pentru noi este un subiect al trecutului. Din punctul meu de vedere este gravă atitudinea domnului Victor Ponta. Domnul prim-ministru Victor Ponta trebuie să meargă acolo împreună cu doamna ministru pregătit să argumenteze, să spună foarte clar: Ne dorim pentru mediul de afaceri reducerea CAS-ului, astea sunt calculele făcute şi nu aveţi nici un motiv să nu o promulgaţi. Din punctul meu de vedere eu cred însă că domnul Victor Ponta nu vrea să micşoreze, să reducă CAS-ul cu cinci puncte procentuale. Face un joc de imagine pentru a câştiga voturile de la mediul de afaceri….

Răzvan Dumitrescu: Păi dacă până şi Băsescu zice “eu de astăzi l-aş micşora”, ce rost a mai avut circul?

Lucia Varga: A lipsit argumentaţia de unde ia banii.

Răzvan Dumitrescu: Păi, dar argumentaţia lui Băsescu, eu de astăzi aş micşora CAS-ul, pe ce se bazează?

Lucia Varga: Reduce cheltuielile sau impune noi taxe. Şi aici…

Răzvan Dumitrescu: Deci Băsescu ar face de azi, de ce nu ar face de azi şi Ponta?

Lucia Varga: Păi, am înţeles că şi domnul Ponta, în declaraţii şi dânsul.

Georgică Severin: Avem o lege votată în unanimitate de Parlament care este la promulgare. Nici măcar nu se mai pune problema dacă Victor Ponta ar vrea sau nu. pentru că avem o lege votată. Există promulgare…

Lucia Varga: Ce urmează după lege?

Georgică Severin: Promulgarea de către preşedinte.

Lucia Varga: Da şi modificarea Codului Fiscale cu noi taxe, asta ar fi făcut domnul Ponta, pentru care era un draft al Codului Fiscal pe site.

Răzvan Dumitrescu: A fost votată de Parlament, da? Aţi votat-o. Şi acum vă opuneţi.

Lucia Varga: Nu ne opunem.

Răzvan Dumitrescu: Şi atunci ce aveţi cu Ponta? A votat-o Parlamentul. Păi, când a votat-o Parlamentul în unanimitate, el trebuia, Parlamentul, să vadă dacă se susţin lucrurile alea, în expunerea de motive cu care vine legea.

Lucia Varga: Opoziţia a cerut să aibă punct de vedere.

Răzvan Dumitrescu: Aţi votat.

Lucia Varga: Am votat pentru că este o măsură absolut necesară.

Răzvan Dumitrescu: De ce să vină acum Ponta să îi explice lui Băsescu ce au votat 500 şi ceva de oameni?

Lucia Varga: În acest moment domnul Ponta nu a venit cu explicaţii ce pune în loc.

Răzvan Dumitrescu: Dar ce treabă mai are el în logica asta, că nu e ordonanţă de urgenţă?

Lucia Varga: Păi, are obligaţie pentru că trebuie să…

Răzvan Dumitrescu: Nu aţi înţeles. Legea operează.

Lucia Varga: Bugetul este afectat.

Răzvan Dumitrescu: Şi de ce aţi votat?

Lucia Varga: Pentru că eu consider… În primul rând, PNL a venit în Parlament cu o moţiune la adresa domnului Victor Ponta, de aia a fost de acord să mărească, să reducă CAS-ul cu cinci puncte procentuale. Noi susţinem această măsură, dar nu vrem ca ea să fie însoţită de ridicări de măriri de taxe şi impozite. Asta este diferenţa.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: