Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum copiază elevii chinezi la examene. Dispozitive incredibile, desprinse parcă din filmele cu James Bond| FOTO
Cum copiază elevii chinezi la examene. Dispozitive incredibile, desprinse parcă din filmele cu James Bond| FOTO

Cum copiază elevii chinezi la examene. Dispozitive incredibile, desprinse parcă din filmele cu James Bond| FOTO

Zeci de elevi chinezi au fost reţinuţi după ce au fost prinşi copiind la examenele naţionale, cu ajutorul unor dispozitive performante.

Poliţia a confiscat echipament folosit de adolescenţi să trişeze, printre care perechi de ochelari sau stilouri ce au camere video în miniatură.

Dispozitivele par scoase dintr-un film de James Bond, notează publicaţia "Business Insider". Presa locală din China a publicat imagini cu dispozitivele de copiat confiscate de poliţişti în ultimele săptămâni. Aproximativ 40 de elevi au fost prinşi copiind la testele naţionale.

"Elevii trişează în orice ţară din lume, însă în China fenomenul este exagerat. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru şi nu va fi nici ultima", a declarat Yong Zhao, de la University of Oregon's College of Education.

Aproximativ 9,4 milioane de absolvenţii de liceu au susţinut sămbătă şi duminica trecută un examen extrem de dificil, cunoscut sub numele de Gaokao.