Evenimentul Zilei > Politica > Cum câștigă un liberal loc ELIGIBIL pe lista la europarlamentare? Îl dă afară pe RIVALUl șefului
Cum câștigă un liberal loc ELIGIBIL pe lista la europarlamentare? Îl dă afară pe RIVALUl șefului

Cum câștigă un liberal loc ELIGIBIL pe lista la europarlamentare? Îl dă afară pe RIVALUl șefului

Lupta dintre președintele PNL, Ludovic Orban, și Viorel Cataramă se apropie de deznodământul dorit de liderul liberal: Cataramă va fi exclus încă o dată din partid. Luni, acesta va fi chemat din nou în fața Curții de Arbitraj a partidului.

Potrivit unor surse politice, Daniel Buda, președintele Curții, a fost condiționat de Orban să îl excludă pe Cataramă dacă mai vrea un loc eligibil de europarlamentar.

Viorel Cataramă, exclus din PNL în 9 iulie, a obținut, o lună mai târziu, anularea deciziei Biroului Executiv. Curtea de arbitraj PNL București a stabilit, încă din 3 august, că decizia de excludere a lui din partid este nulă.

După care, Cataramă a făcut plângere penală împotriva lui Ludovic Orban, Robert Sighiartău, Laurenţiu Leoreanu, Ben-Oni Ardelean, Florin Cîţu, Adrian Oros, Virgil Guran, Ioan Bălan, Vlad Nistor, Costel Alexe, Viorel Badea, Adrian Miuţescu, Nicolae Giugea şi George Şişcu, pentru că au votat excluderea lui din partid să-l împiedice să candideze la Primăria Capitalei, acolo unde Ludovic Orban îl pregătește pe favoritul lui.