Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum arată tronsonul de AUTOSTRADĂ terminat cu 7 luni MAI DEVREME I GALERIE FOTO
Cum arată tronsonul de AUTOSTRADĂ terminat cu 7 luni MAI DEVREME I  GALERIE FOTO

Cum arată tronsonul de AUTOSTRADĂ terminat cu 7 luni MAI DEVREME I GALERIE FOTO

Dan Marian Costescu, ministrul Transporturilor a efectuat, joi, o vizită fulger în Timiș ca să vadă Lotul 2 al Autostrăzii Timișoara – Lugoj, care tocmai a fost finalizat. Luna trecută s-a turnat ultimul strat de asfalt și s-a încheiat trasarea marcajelor.

Acest lot al autăstrzăii va fi deschis circulației cu 7 luni mai devreme.
Ministrul a  vizitat autostrada între Izvin și Șanovița, după ce i-au fost prezentați indicatorii de lucrare.

Construirea lotului al doilea al Autostrăzii Timișoara – Lugoj este realizată de Asocierea Tirrena Scavi S.P.A. și a început în ianuarie 2014, având termen de finalizare luna iulie 2016. Autoritățile airmă încă că drumul va fi dat în folosință până la sfârșitul anului. Tronsonul, care are 25 de kilometri, face parte din Autostradă Timișoara – Lugoj, care are o lungime totală de 35 kilometri, primul tronson fiind dat în folosintă în anul 2012.

Lotul are nouă poduri, 12 pasaje, un nod rutier în dreptul localitătii Topolovățu Mare, două spații de servicii și două parcări de scurtă durată.

Lucrarea a costat  423.356.307,32 lei (fără TVA), din care 85% provin din Fondul de Coeziune (POS-T), iar 15% de la bugetul de stat. (Fotografii: Adrian Pîclisan)