Cum arată noul model al declarației pe propria răspundere. Unde și în ce condiții este necesar acest act impus în pandemie

Cum arată noul model al declarației pe propria răspundere. Unde și în ce condiții este necesar acest act impus în pandemie

Există localități în care este nevoie de declarație pe propria răspundere, conform noilor restricții impuse. Care sunt aceste zone și în ce condiții este necesar de acest act.

Din cauza restricțiilor impuse de creșterea numărului de infectare, în România, în unele localități, începe să fie obligatorie declarație pe propria răspundere.

Iată cum arată modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență (nivelul de răspândire a virusului).

Localitățile unde este nevoie de declarație pe propria răspundere. În ce condiții

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru localitățile:

Ne puteți urmări și pe Google News

Bragadiru – 7,75/1000 locuitori Dobroești – 8,91/1000 locuitori Mogoșoaia – 8,57/1000 locuitori

În cele trei localități, intră în vigoare declarația pe proprie răspundere, pentru circulația noaptea orele 20-05.00. Persoanele care sunt vaccinate sunt scutite de declarație. Măsura intră în vigoare de luni dimineață, de la ora 10.00.

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere;

Descarcă de aici modelul de adeverință de angajator.

Rata de infectare este, duminică, de 4.35 la mie în București, după ce sâmbătă a fost de 4,1 la mia de locuitori. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) s-a întrunit vineri pentru a decide noi restricții în Capitală.

În localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mie se intră în restaurante și cafenele cu certificatul COVID. Aceeași regulă se aplică pentru nunți, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole și concerte.

Prefectul nu știe exact care sunt restricțiile impuse

Conform proiectului de hotărâre adoptat de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor.

Sunt permise orele de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

Un comunicat de presă, redactat de Prefectura București, precizează că de la miezul nopții, în locurile aglomerate publice, masca devine obligatorie.

Dar, la întrebarea dacă această măsură este luată peste tot, și pe stradă, prefectul Antoanela Ghiță, nu a știut să răspundă dacă masca devine obligatorie peste tot, după cum anunță Antena 3.