Cum arată angajatul dorit de firmele din România. Cu cât crește performanța în companiile care au pepinieră de talente

Cum arată angajatul dorit de firmele din România. Cu cât crește performanța în companiile care au pepinieră de talente

Identificarea corectă a angajaților cu potențial înalt este crucială pentru succesul unei firme. HART Consulting a întocmit o cercetare ale cărei rezultate s-au dovedit a fi surprinzătoare.

Între organizațiile eficiente și angajații performanți e o legătură de netăgăduit. Identificarea angajaților cu potențial înalt este crucială pentru orice firmă care vrea să aibă rezultate superioare. Studii recente arată că acele companii care au pepinieră de talente bine dezvoltată au de 13 ori mai multe șanse să aibă rezultate excelente în piață.

Firmele definesc angajatul cu potențial înalt acela care are performanță ridicată și constantă în timp și are un potențial ridicat de a ocupa în viitor poziții cu ½ niveluri peste postul ocupat în prezent.   Ceecetarea arată că doar 20% din angajații performanți au și calități de lideri

Rezultatele studiului privind profilul High Potential din România au fost construite pe baza răspunsurilor  a 80 de persoane experte în ceea ce privește potențialul înalt (65% fac parte din departamentul de HR și 35% fac parte din departamente non-HR, de la nivel managerial).

Repondenții au provenit din 40 de companii multinaționale cu o medie de 300 de angajați din diferite industrii: FMCG, IT & Telecom, Oil&Gas, Manufacturing, Pharma, Banking, Audit, Constructii şi din câteva companii de consultanţă şi recrutare de prestigiu de pe piaţa locală.

 

Ne puteți urmări și pe Google News