Evenimentul Zilei > Social > Cum ar putea fi rezolvată problema standardului dublu la alimente. Semnal de alarmă
Cum ar putea fi rezolvată problema standardului dublu la alimente. Semnal de alarmă

Cum ar putea fi rezolvată problema standardului dublu la alimente. Semnal de alarmă

Un sfert din produsele comercializate în România sunt diferite de cele din vestul Europei. ANPC arată că 22,78% din totalul produselor verificate prezintă diferenţe în țara noastră faţă de versiunea comercializată în vestul Europei.

Doina Pană, unul dintre cei mai vocali membri din PSD pe tema standardului dublu la produsele alimentare, a vorbit deschis pentru Evenimentul Zilei pe marginea acestui subiect, după ce au apărut cifrele îngrijorătoare de la ANPC.

„E o realitate, o practică veche care nu a fost sesizată suficient. Intri într-un magazin și iei o cafea din Germania de exemplu, dar care aici are alt gust sau alt nivel de cofeină, alt standard. Ar trebui să facă lobby și în rândul altor europarlamentari, pentru că nu suntem doar noi, din România. De asemenea, ar trebui să se ajungă la o directivă, la ceva legislativ, care să vină și cu coerciție. Fără ceva pecuniar, nu se poate. Doamna Grapini este o luptătoare și sunt convinsă că acest lucru se poate realiza”, a declarat Doina Pană pentru EvZ.

Doina Pană: Granița României, pază pentru Schengen

Totodă, parlamentarul PSD atrage atenția asupra dublului standard legat de spațiul Schengen: „Pe mine, cel mai tare mă deranjează nu doar dublul standard legat de produse, ci și cel legat de atitudini. De exemplu, spațiul Schengen. Conform tratatului, trebuie să îndeplinim. Noi , ca țată, am investit foarte mult în a securiza frontierele. La ora actuală, granița României, e un motiv de pază pentru spațiul Schengen și cu toate acestea, din motive strict politicianiste, nu intrăm în spațiul Schengen. Nu e corect. La fel și cu MCV-ul… Sunt niște inchități”.