O treime dintre bărbaţi spun că femeile fac prea mult tam-tam în privinţa Crăciunului şi sunt de părere că ei ar putea organiza toate cele necesare mult mai bine decât o fac femeile. Mai mult de atât, costurile şi energia investită în pregătirile pentru sărbătorile de iarnă ar fi mult mai mici.

Studiile efectuate pe 2.000 de subiecţi au arătat că bărbaţii ar organiza în felul următor Crăciunul: nu ar organiza un meniu mai special cu ocazia sărbătorii, nu s-ar mai deranja să sune prietenii, cunoscuţii sau colegii de muncă pentru a face urări şi chiar mai mult, 40% dintre ei şi-ar anula inclusiv vizitele pe la rude.

Dacă ar avea ocazia, bărbaţii ar schimba radical meniul care se serveşte în ziua de Crăciun. Ei ar prefera doar cartofii prăjiţi cu friptură, eventual comandate de la o firmă de catering pentru a nu mai depune efort.

Cheltuielile legate de Crăciun îi îngrijorează pe copii
Copiii văd cu alţi ochi Crăciunul. 40% îşi doresc mai degrabă ca Moş Crăciun să le aducă mai mult timp petrecut împreună cu părinţii lor decât un sac plin cu jucării. Un sfert dintre copii aşteaptă nerăbdători vizitele rudelor pe care le văd mai rar în timpul anului, iar 15% se tem că reuniunea familiei la masa de Crăciun ar putea da naştere certurilor.

Unu din patru copii este îngrijorat anul acesta cu privire la modul în care familia îşi va putea permite cheltuielile de Crăciun, conform unui studiu publicat de DailyMail.