Evenimentul Zilei > Justitie > Cum a țepuit un bucureștean mai multe societăți de asigurări cu peste 1 milion de lei
Cum a țepuit un bucureștean mai multe societăți de asigurări cu peste 1 milion de lei

Cum a țepuit un bucureștean mai multe societăți de asigurări cu peste 1 milion de lei

Inventitatea oamenilor nu are margini atunci când vine vorba de infracțiuni. Este și cazul unui bucureștean de 43 de ani care print-o metodă năstrușnică a reușit să încaseze mai mult de un milion de lei de la mai multe companii de asigurări.

Polițiștii Capitalei susțin că în perioada 2019 până în prezent, bărbatul ar fi  procurat mașini de o valoare redusă  cuprinsă între 1.000 -2.000 de euro. Apoi ar fi plătit mai mulți oameni care aveau carnet, cu sume cuprinse între 300 și 500 de euro, pentru a conduce acele mașini.

Desigur mașinile trebuiau conduse cu un scop, anume acela de a provoca accidente cu mașini ce aparțineau bănuitului care aveau o valoare de piața mult mai mare.  S-a stabilit că în acest mod, bărbatul ar fi reușit să inducă în eroare mai multe companii de asigurări și ar fi obținut de la acestea sume de zeci de mii de euro, rezultate în urma despăgubirii de către asigurător.

Înșelătorie cu asigurările auto

În cursul acestei dimineți, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară și 27 de mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, la mai multe adrese din Capitală și județele Ilfov și Giurgiu, în acest dosar în care se fac cercetări pentru infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Urmează ca organele de anchetă să stabilească în urma perchezițiilor și audierilor din dosar dacă vor impune și alte măsuri asupra celor implicați în acest dosar și dacă vor decide să-i rețină pentru 24 de ore pentru ca mai apoi să-i prezinte instanței cu propunere de arestare preventivă magistraților.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: