Cum a reuşit un român să devină subiect de film în Italia

Cum a reuşit un român să devină subiect de film în Italia

Povestea unu român în vârstă de 38 de ani, ajuns în urmă cu 8 ani în Italia, a devenit subiect de film. Gheorghe Smău din Iaşi, care a trecut prin experienţa de îngrijitor de cai, jungând şef de departament la o societate producătoare de bucătării de alamă din Florenţa, a reuşit să îi impresioneze pe doi jurnalişti italieni, care au decis să facă un scurt-metraj despre el.

Potrivit site-ului "Corriere Fiorentino", experienţa lui Gheorghe în Italia a început în 2003, când a emigrat ilegal. Deşi nu avea permis de sejur şi nici un loc de muncă, a reuşit să evite repatrierea, în ciuda faptului că avea un ordin de expulzare. După mai multe insistenţe, românul a reuşit să se angajeze într-un manej lângă Florenţa, unde a lucrat timp de patru ani.

Acum conduce un întreg departament de producţie în cadrul societăţii Restart, cunoscută la nivel internaţional pentru bucătăriile din alamă. În cei opt ani de rezidenţă în Italia, Gheorghe a reuşit să îşi transfere toată familia la Florenţa şi să îşi cumpere trei apartamente în oraşul natal. Părinţii, fraţii, unchii şi verişorii lui sunt zidari sau doici în oraşul de pe fluviul Arno, iar în 2009 el s-a însurat tot cu o româncă. Povestea românului a devenit un scurt-metraj intitulat chiar "Gheorghe", realizat de jurnaliştii Lorenzo Galli Torrini şi Matteo Gazzarri.

Ne puteți urmări și pe Google News