Cum a reușit o leoaică să îmbolnăvească o întreagă grădină zoologică. Toate animalele parcului sunt testate acum la covid

Cum a reușit o leoaică să îmbolnăvească o întreagă grădină zoologică. Toate animalele parcului sunt testate acum la covid

După moartea unei leoaice infectate, autoritățile din India testează animalele din grădinile zoologice.

Moartea unei leoaice de la o grădină zoologică din India infectată cu coronavirus a indus panică în autorități. Aceștia au început să testeze animalele din grădinile zoologice.

Printre animalele testate se află și o turmă de elefanți. Pachidermele au fost nevoite să treacă prin neplăcutul test la o grădină zoologică din apropiere de Chennai. Totul  început când personalul de la Parcul Zoologic Arignar Anna de lângă Chennai a observat săptămâna trecută că o leoaică dă semne de pierdere a poftei de mâncare, scurgeri nazale și tuse ocazională. Angajaţii de la Parcul Zoologic Arignar Anna, amenajat în apropiere de Chennai, au observat o serie de simptome, precum pierderea apetitului, secreţii nazale şi accese ocazionale de tuse, în rândul unei familii de lei, săptămâna trecută.

Sunt testate animalele parcului

Administratorii parcului au trimis la un laborator de testare mai multe probe biologice prelevate de la acele animale. Nouă dintre lei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi unul dintre ei, femela Neela, în vârstă de nouă ani, a murit joi, a precizat un reprezentant al parcului zoologic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Probele biologice au fost trimise pentru analize suplimentare la două institute de cercetare. Toţi leii testaţi pozitiv sunt ţinuţi sub observaţie medicală strictă şi urmează un tratament coordonat de o echipă de experţi de la Universitatea de Medicină Veterinară şi Ştiinţe ale Animalelor din statul Tamil Nadu.

Toţi îngrijitorii şi asistenţii care lucrează în acest parc zoologic au fost vaccinaţi împotriva COVID-19. Angajaţii care distribuie hrana animalelor sunt testaţi cu regularitate, iar mâncarea este tratată într-o cameră cu lumină ultravioletă. Îngrijitorii, medicii veterinari şi ceilalţi angajaţi poartă în fiecare zi echipamente de protecţie sanitară atunci când pătrund în ţarcurile animalelor şi în zonele de safari.

După Statele Unite, India înregistrează al doilea număr de infectări cu noul coronavirus din lume, cu aproape 29 de milioane de cazuri.