Cum a rămas şomeră cea mai puternică femeie de pe Wall Street

Cum a rămas şomeră cea mai puternică femeie de pe Wall Street

În urmă cu doar câteva zile, pe 6 septembrie, şeful executiv al Bank of America a anunţat că reorganizează filiala din Carolina de Nord. Surpriza cea mare a fost, însă, plecarea lui Sallie Krawcheck. Despre acest eveniment, concedierea lui Sallie Krawcheck de la conducerea Global Wealth & Investment Management (din cadrul Bank of America), a relatat şi publicaţia 24/7 Wall St., în ediţia electronică 247wallst.com.

Sallie Krawcheck a fost, în ultimii zece ani, cea mai puternică femeie de pe Wall Street. Performanţa sa în domeniul financiar bancar a atras interesul celor mai mari companii din domeniu.

Între anii 2002 şi 2006, celebra revistă "Fortune" a desemnat-o "Cea mai puternică femeie de afaceri". În urmă cu 6 ani, publicaţia "Forbes" i-a oferit locul 7 în topul celor mai puternice femei din lume, iar la începutul carierei a apărut pe coperta "Fortune", cu un articolul despre ea intitulat "În căutarea ultimului analist onest". În 2008 a apărut în "Investment Advisor - IA 25", o listă cu cele mai puternice şi mai influente 25 de persoane din domeniul consilierii pe investiţii.

Astăzi, însă, odată rămasă şomeră, Sallie Krawcheck este conştientă de marele sacrificiu pe care l-a făcut pentru a ajunge în rândul liderilor bancari din SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am copii şi sot, dar nu petrecem aproape deloc timp împreună. Nu avem acele seri de sâmbătă, pe care toată lumea le petrece în familie. Nu mi-am dat seama până acum şase luni că am trecut de 40 de ani", spunea Sallie Krawcheck, în vârstă de 46 de ani, până de curând cea mai puternică femeie de pe Wall Street, într-un interviu recent.

Cine este Salli Krawcheck Sallie Krawcheck este cunoscută în rândul experţilor în domeniul financiar bancar drept ca un manager de succes. A reuşit să salveze multe companii care avea o situaţie financiară dezastruoasă şi şi-a menţinut, de-a lungul întregii sale cariere, o imagine integră.

Puţini ştiu că ea a absolvit jurnalismul. Punctul în care cariera ei s-a schimbat la 180 de grade a fost după ce a terminat un MBA, la începutul anilor '90. Atrasă de viaţa de pe Wall Street, şi-a început cariera ca junior în servicii financiare, în cadrul companiei Salomon Brothers. Venirea ei la această companie s-a realizat într-un moment-cheie în istoria SUA: cu doar două luni înainte de prăbuşirea burselor, din 1987.

De la o funcţie de junior, Sallie Krawcheck a avansat pe scara ierarhică şi a ajuns director executiv. Tot în perioada în care lucra pentru această companie a apărut pe coperta "Fortune".

7 milioane de dolari, bonus de recrutare

Evoluţia şi performanţa sa profesională au atras, în curând, atenţia celor mai mari competitori de pe piată. Astfel că, în timp ce se afla la Salomon Brothers a primit o propunere de nerefuzat: 7 milioane de dolari bonus de recrutare, acţiuni în firmă de 1 milion de dolari, un salariu de 500.000 de dolari şi un bonus de 8 milioane după primul an. Compania care s-a prezentat cu acest pachet în valoare de 15 milioane de dolari era grupul financiar Citi, o companie cu 23.000 de angajaţi, la acea vreme.

A plecat de la Citi în urmă cu trei ani, întrucât nu a avut aceeaşi viziune ca noua conducere, legate de plăţile clienţilor care-şi investiseră banii într-un fond, iar investiţiile acestora s-au dovedit, în cele din urmă, "toxice". Sallie a propus ca toţi clienţii să fie despăgubiţi într-un fel pentru gestiunea defectuoasă a fondului de către Citi, dar noul director s-a opus, iar atunci s-a produs şi ruptura.

După momentul Citi, Sallie Krawcheck a ales Bank of America - ultimul ei job. A ajuns în instituţie în 2009, dar pe 6 septembrie 2011 preşedintele băncii, Brian Moynihan, i-a anunţat plecarea. Acesta a motivat că în planul său de reorganizare era necesar să se renunţe la o parte dintre directori, el folosind termenul, criticat de altfel de publicaţiile de specialitate, "de-layering".

Sallie Krawcheck, în urmă cu un an şi jumătate, despre ce înseamnă să fii un leader de succes: <iframe width="620" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/Y4NYNprubRs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>