Cum a murit patroana firmei pirotehnice, condamnata în dosarul Colectiv. Primele concluzii din autopsie

Cum a murit patroana firmei pirotehnice, condamnata în dosarul Colectiv. Primele concluzii din autopsie Colectiv. Sursa foto: Arhiva EVZ

Daniela Nițu, soția acționarului principal de la firma pirotehnică ce a organizat focul de artificii de la Colectiv, ea însăși acționar, găsită moartă în propria locuință, a decedat în somn, potrivit unor surse.

Daniela Niță, în vârstă de 44 de ani, a murit în timpul somnului. Raportul preliminar întocmit la Institutul Național de Medicină Legală (INML), în prezența criminaliștilor de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei arată la secțiunea cauze „moarte subită cardiacă”, susțin surse pentru Gândul.

Daniela Niță a murit în timpul somnului. Urmează un examen toxicologic

Daniela Niță urmează să fie supusă și unui examen toxicologic, care va dura aproximativ două-trei săptămâni.
Soția acționarului principal de la firma pirotehnică ce a organizat focul de artificii de la Colectiv, ea însăși acționar, a fost găsită decedată, luni, în propria locuință, după ce o persoană apropiată a alertat o femeie că soția patronului firmei amintite nu răspunde de două zile la telefon.
Femeia deținea cheile apartamentului, unde a intrat și a găsit-o moartă pe Daniela Niță.

Trupul Danielei Nițu a fost găsit fără nicio urmă de violență fizică.

Daniela Nițu a fost condamnată la cea mai mare pedeapsă

Daniela Niţu a fost reţinută în anul 2019 și a fost acuzată de favorizarea infractorului. Femeia a primit, în primă instanță în procesul Colectiv, cea mai mare pedeapsă: 12 ani și 8 luni de închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Administratorii firmei care a organizat focul de artificii la clubul Colectiv, SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, au fost bănuiți că ar fi distrus probe care ar fi putut dovedi complicitatea lor la tragedia, însă soții au negat orice fel de implicare.

La finalul lunii septembrie, în dosarul Colectiv, ar trebui să fie dat verdictul final. În luna iunie ar fi trebuit ca judecătorii să ia decizia finală, însă din cauza unor neînțelegeri legate de procedurile judiciare, demersul s-a blocat, iar judecătorii au amânat sentința pentru finalul lunii septembrie.

Tragedia de la Colectiv a avut loc pe data de 30 octombrie 2015. În urma incendiului care a izbucnit în timpul unui concert susţinut de trupa rock Goodbye to Gravity din Capitală, care îşi lansa albumul „Mantras of War”, 65 de tineri au murit: 27 în noaptea tragediei şi 38 ulterior, în unitățile spitalicești din Bucureşti şi din străinătate. Alți aproape 200 de tineri au fost răniţi.