

Membrii Colegiului CNSAS au decis atunci, cu cinci voturi pentru, ca fostul deputat liberal a colaborat cu Securitatea ca poliție politică.
Era a doua decizie de colaborare cu Securitatea pe care CNSAS o dădea, dupa ce Dan Voiculescu, racolat cu numele conspirativ Felix, primise un verdict similar cu câteva luni în urmă.
Mona Muscă fusese exclusă din PNL pe 2 septembrie 2006, pentru că a semnat un angajament cu Securitatea. Inițial, ea a susținut că nu a făcut "nici măcar o secundă" poliție politică, pentru ca apoi să recunoască faptul că, în 1977, la Timișoara, a semnat, ca profesor, un angajament cu Securitatea, care viza oferirea de informații necesare siguranței studenților străini. Muscă a spus că nu a ezitat să semneze acel angajament, pentru că a crezut că servește, pe de o parte, intereselor de securitate ale României, iar, pe de altă parte, siguranței studenților straini din Universtitate. "N-am ezitat să semnez un angajament cu Securitatea, strict pe aceasta problemă, adică, siguranța studenților străini și a statului român în raport cu ei. Acest lucru mi s-a părut normal, pentru că atunci orice persoană din România era obligată să dea informații despre cetățenii străini. Era o obligație a tuturor", explica Mona Muscă.
Mona Muscă a spus, la acea dată, ca i s-a cerut să semneze eventualele note informative cu numele de cod "Dana", dar a insistat că nu a dat note scrise către Securitate și că, după un an de la semnarea angajamentului, s-a decis întreruperea acestuia.
Până la urmă s-a dovedit că aceasta a mințit și, de fapt, a semnat două note informative. Ea susținut că nu și-a mai amintit de acele note, pentru că la data când le-a scris trecea printr-o perioadă dificilă a vieții private. Mai mult, Mona Muscă a susținut că cele două note informative descoperite de CNSAS sunt "foarte frumoase" și conțin lucruri pozitive scrise despre persoanele urmărite.