Evenimentul Zilei > Politica > Cum a devenit Liviu Dragnea principala sursă de amuzament pe internet după alegerile PSD. Şeful pesediştilor s-a simţit Kim Jong-un pentru o zi
Cum a devenit Liviu Dragnea principala sursă de amuzament pe internet după alegerile PSD. Şeful pesediştilor s-a simţit Kim Jong-un pentru o zi

Cum a devenit Liviu Dragnea principala sursă de amuzament pe internet după alegerile PSD. Şeful pesediştilor s-a simţit Kim Jong-un pentru o zi

Demersul organizat de Partidul Social Democrat pentru alegerea conducerii partidului a stârnit amuzament în spaţiul online, şi mai ales pe reţelele de socializare. Iniţial, în cursa pentru şefia PSD s-au înscris, pe 11 octombrie, trei candidaţi: Liviu Dragnea, Şerban Nicolae, Robert Negoiţă şi Daniel Savu. Lucrurile au început să ia amploare atunci când, rând pe rând, candidaţii au început să renunţe la cea mai înaltă funcţie de partid, Liviu Dragnea ezitând totuşi să îşi anunţe candidatura.

Primul care a dezertat a fost Daniel Savu.

Senatorul social-democrat a obţinut susţinerea PSD Prahova, însă, în ciuda unor telefoane, mailuri şi scrisori trimise către toţi şefii judeţeni ai partidului, nu a mai fost sprijinit de nicio altă organizaţie.

Robert Negoiţă a intrat în cursă, declarativ, împotriva lui Liviu Dragnea, doar pentru a-şi retrage, 24 de ore mai târziu, ”intenţia”. Şi-a declarat din nou sprijinul pentru Dragnea, cel care îl făcuse şef al PSD Bucureşti.

În cele din urmă, Dragnea a ajuns unicul candidat, Astfel, doar numele lui Liviu Dragnea a apărut pe buletinul de vot de duminică.

După situaţia penibilă în care a rămas liderul PSD au apărut tot felul de glume, iar Dragnea le-a alimentat, întrebat de jurnalişti cu cine va vota:

”O să mă gândesc foarte mult. Este o decizie importantă şi foarte grea”, a spus liderul interimar al partidului, cu două zile înainte de alegeri.

Alte glume care au acaparat mediul online înainte şi în ziua alegerilor PSD au fost:

1. „Culmea votării în PSD: deşi e unicul candidat, să nu iasa Liviu Dragnea preşedinte.    Tot ce e posibil, pentru că morţii din Teleorman nu votează la Congresul PSD".  

   2. „Până şi Iliescu a ieşit la vot… se duce dracului democraţia în PSD“    

  3. „Surse: pe la orele 10.15, Dragnea l-a sunat din reflex pe Băsescu să-i raporteze cum merge votul“.

   4. „Ştie cineva la ce secţie au votat Blaga şi Gorghiu? Aaaa… scuzaţi, ăştia, cică, fac opoziţie“.  

  5. „Abia aştept exit-poll-ul de la ora 20.00… Credeţi că-l bate Dragnea pe Dragnea??? Oare A3 şi RTV umflă iar rezultatele?“

 6. Sunt foarte îngrijorat. Dacă nu va avea succes? S-ar putea ca Dragnea să iasă pe locul 2!!!???!!!

7.  Am o singură curiozitate. Credeți că va reuși tov.Dragnea să-l egaleze pe tovarăşu' ? Va obține doar 99,99 %

8. Radu Popa: Fraților, mie mi-e frica sa nu câștige Băsescu alegerile din PSD pentru că de fiecare dată când s'a ocupat ‪#‎Dragnea a câștigat Băsescu. Abia aștept finalul…

8. Ecourile dificilei victorii a lui Liviu ‪#‎Dragnea au traversat globul pământesc.

La București, însă, o asurzitoare liniște astupă momentul.
Mă așteptam ca mai mulți tineri politicieni cu pretenții de îndârjiti, să fi scris despre manelismul politic din această seară. Din păcate și pentru condiția lor de oameni, ei tac cu demnitate.

9. Dupa primele centralizări ale voturilor, în această seară, PSD se îndreaptă spre o victorie.

Vor fi primele alegeri când ‪#‎Dragnea votează cu candidatul PSD și nu câștigă Băsescu.

10. La ora 18.00, toți cei 4.3 milioane de votanți înscriși în baza de date a ‪#‎PSD‪#‎Teleorman s'au prezentat la ‪#‎urne.

La ora 19.00, Liviu ‪#‎Dragnea va primi rezultatele finale. 
Urnele se închid la 21.00 pentru că șefii de post și primarii să nu grăbească oamenii strânși pe lângă grătare.

11. Conform unor surse din psd, la 10.30, din reflex, Liviu ‪#‎Dragnea l'a sunat pe Traian Băsescu să'l informeze cum merge votul. Bogdan Tiberiu Iacob a primit primul această informație, care, însă, începe să se confirme din mai multe surse.

12.Kamikaze: Dacă există vreun sat în care nu votează niciun pesedist, nu înseamnă că acolo nu sunt simpatizanți de-ai lui Ion Iliescu. Înseamnă doar că oamenii nu au cimitir.