Cum a ajuns primarul Aradului implicat în alegerile de la Chişinău

Cum a ajuns primarul Aradului implicat în alegerile de la Chişinău

Primarul interimar al Aradului, Călin Bibarţ, intervine în disputa electorală dintre cei doi candidaţi la Primăria municipiului Chişinău. Asta după ce, într-o dezbatere electorală televizată, candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban, a afirmat că el ar fi adus 100.000 de euro la Chişinău pe baza bunei sale relaţii cu arădeanul.

Duminică, 3 noiembrie, în Republica Moldova are loc cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale. La Chișinău au rămas în cursă candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, care a obţinut 40,19% din voturi în primul tur, și candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, care a obţinut 31,08%.

Primăria Arad a transmis explicații printr-un comunicat de presă. ”În anul 2018, An Centenar pentru România, cu ocazia Zilelor Aradului, în deschiderea ședinței festive a Consiliului Local Municipal care a avut loc la Palatul Cultural, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, actualmente europarlamentar din partea Partidului Național Liberal și pretorul sectorului Râșcani al Chișinăului, au semnat acordul de înfrățire dintre cele două unități administrative.

Înfrățirea a permis finanțarea, din partea autorităților locale din Arad, a unui proiect în valoare de 100.000 de euro pentru amenajarea parcului Râșcani. Campania electorală din Chișinău a degajat de curând comunicări inexacte în ceea ce privește atribuirea de către anumite persoane implicate în acest proces electoral a beneficiilor concrete generate de acordul de înfrăţire inițiat și semnat de Gheorghe Falcă și pretorul sectorului Râșcani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru o informare corectă a tuturor celor implicați în procesele electorale din Chișinău și Republica Moldova, Primăria municipiului Arad precizează că proiectul de înfrățire dintre municipiul Arad și sectorul Râșcani al Chișinăului este rezultatul implicării autorităților locale din Arad și a comunității noastre în eforturile românești de a contribui la creșterea calității vieții și a confortului urban în comunitățile din Republica Moldova și în Chișinău.

Afirmațiile care au drept scop inducerea în eroare a opiniei publice în privința acestui Acord de înfrățire nu fac altceva decât să dăuneze relațiilor corecte, asumate și sincere dintre comunitățile noastre și aduc serioase deservicii poziționării comunității noastre la nivel național și european. Reputația Aradului este foarte importantă pentru întreaga noastră comunitate și nu poate fi negociată în nici un fel de context.

Implicarea numelui actualului primar al municipiului Arad în campania electorală de la Chișinău, cu referințe asupra beneficiilor Acordului de înfrățire menționat mai sus este cel puțin neadecvată, mai ales că protagoniștii acestui acord sunt cu totul alții”,  se arată în comunicatul Primăriei Arad.

Pe de altă parte, edilul din Arad declară că îl susține pe celălalt candidat important, și anume pe Andrei Năstase. ”În cazul alegerilor pentru Primăria Chișinău, comunitatea noastră este alături de partenerul nostru natural, de prietenul și colegul nostru în marea familie europeană, de domnul Andrei Năstase, căruia, de curând municipiul Arad și Consiliul Județean Arad i-au acordat Titlul Special <Credință și Onoare>.

Primăria Arad este alături de toți locuitorii Republicii Moldova și de cei din Chișinău în efortul lor de a se apropia cu și mai mult curaj de România și de Europa prin votul lor de duminică, 3 noiembrie”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, conform Aradon.ro.

Sursa foto: Aradon