Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cultul Personalității Codruței Kovesi. Azi: Cătălin Predoiu
Cultul Personalității Codruței Kovesi. Azi: Cătălin Predoiu

Cultul Personalității Codruței Kovesi. Azi: Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu, premierul Partidului Meu al lui Klaus Iohannis, bate pe Facebook clopotul în dungă pentru a suna alarma la nivel național: Premierul Victor Ponta complotează pentru plecarea Codruței Kovesi din fruntea DNA!

Textul este preluat de pe cristoiublog.ro

  

Liderul PNL nu e singurul care trage Sirena lui Roaită. În ultima vreme, întreaga Divizie Presă a Binomului SRI-DNA e în ținută de luptă. A sunat Goarna pe Unitate și ofițerii Diviziei fac zid în jurul Codruței Kovesi, mai ceva decît Garda în jurul lui Napoleon la Waterloo.

Cuvîntul de ordine e următorul: Demascați complotul prin care Corupții vor s-o scoată pe Kodruța Kovesi din fruntea DNA!

Cum să fie schimbată Codruța Kovesi din fruntea DNA? se întreabă cei care știu că distinsa e protejată de SRI mai ceva decît Constituția. De protecția Constituției se ocupă o Divizie. De protecția Codruței Kovesi se ocupă însă toate Diviziile SRI, în frunte cu Divizia Presă.

Cătălin Predoiu ne spune că Victor Ponta complotează s-o scoată pe Codruța Kovesi din fruntea DNA trimițind-o la Bruxelles ca Procuror șef al Parchetului european.

Nu altceva spun și cei din Divizia Presă a SRI. Că ofițerii Diviziei pot spune o asemenea neghiobie mai e de înțeles. Ordinul pe Unitate e ordin, și el trebuie îndeplinit chiar și cînd te obligă să pari idiot.

E de neînțeles însă că liderul PNL, premierul desemnat al Partidului Meu al lui Klaus Iohhanis, poate crede și el într-un complot al Corupților prin care Codruța Kovesi va fi scoasă din fruntea DNA primind una dintre cele mai puternice funcții la nivel european.

Să mă explic.

Recent, Parlamentul European a votat Raportul Monicăi Macovei privind instituția numită Biroul Procurorului European.

Potrivit Tratatului de la Lisabona, la nivelul Uniunii Europene ar urma să se înființeze un fel de Parchet European, care să investigheze fraudele cu fonduri europene.

Votul din Parlamentul European schițează deja această nouă instituție la nivel de UE, destul de prost primită în unele țări membre, unele chiar puternice, precum Marea Britanie, pe motiv c-ar fi un nou pas pe calea dispariției tuturor prerogativelor naționale în favoarea Birocrației de la Bruxelles.

Raportul Monicăi Macovei prevede un Parchet de 25 de procurori europeni selectați din țările membre ale Uniunii conduse de un Procuror șef, ales de Comisie dintre cei 25. Aprobarea Regulamentului e un pas important în procesul de înființare a instituției. Totuși, el nu înseamnă decizia de înființare a Biroului și cu atît mai puțin debutul procesului de selecție a procurorilor europeni și mai ales a Procurorului șef.

Fiind vorba de o instituție cu puteri de anchetă peste autoritățile naționale, se înțelege că selectarea procurorilor va sta sub semnul influenței exercitate de marile puteri europene.

Are șanse România să trimită un procuror în Parchetul de la Bruxelles?

Deși decizia privind înființarea Parchetului n-a fost încă luată, deși nu există îndoială că selecția va fi un proces deificil, în care țări precum România vor fi împinse în plan secund cînd va veni vorba de procurori aleși, pe meleagurile noastre, se vorbește deja de un procuror care va ales nu printre cei 25 de procurori, ci ditamai Procurorul șef.

E vorba, se înțelege, de Codruța Kovesi.

Pe care corupții din România, pentru a scăpa de ea din fruntea DNA, vor reuși s-o impună Procuror șef al Parchetului European peste capul marilor puteri membre ale UE!

Așadar, Codruța Kovesi e victima unui complot menit a o propulsa într-o funcție dorită de orice procuror din țările membre ale UE.

Teza Complotului ridică mai multe întrebări:

1. Desemnarea unui procuror dintr-o țară europeană într-o asemenea funcție nu poate fi făcută fără acceptul procurorului. Dacă vrea să facă sîc! Corupților, ce o oprește pe Codruța Kovesi să refuze postul?

 

2. Se spune că procurorul șef al DNA nu intervine în dosarele procurorilor de caz, nu comandă deschiderea sau închiderea de dosare. În aceste condiții, ce folos vor avea Corupții dacă Codruța Kovesi pleacă din fruntea DNA?

 

3. Așa cum spuneam mai sus, instituția Parchetului European n-a fost încă decisă. Ce rost are să bocim plecarea Codruței Kovesi într-un post care nu există și nu va exista așa de repede?

 

4. Pentru funcția de procuror european și mai ales pentru cea de Procuror șef va fi o bătălie pe viață și pe moarte la Bruxelles. Au corupții din România atîta influență la Bruxelles încît s-o pună Procuror șef pe Codruța Kovesi?

 

5. A ajunge Procuror șef al UE e visul oricărui procuror din țările membre ale UE, inclusiv al Codruței Kovesi. Să credem că Victor Ponta și Corupții din România îi vor îndeplini visul?

 

Toate aceste întrebări au însă un răspuns.

Campania despre Complotul prin care Codruța Kovesi va deveni Procuror șef al Uniunii Europene se înscrie în incredibila campanie din ultimul timp de Cultivare peste marginile bunului simț a personalității celei care se află în fruntea DNA.

Codruța Kovesi e atît de temută în România încît Corupții sunt gata s-o promoveze într-una din cele mai importante funcții la nivel de UE numai ca să scape de ea!

E ca și cum eu m-aș văieta că Binomul SRI-DNA complotează să mă pună director la CNN numai pentru a scăpa de mine!