În urmă cu câteva zeci de minute, Gabriela Firea a anunțat că iese din cursă. La momentul acesta, bătălia internă din PSD se dă între Liviu Pleșoianu și premierul Viorica Dăncilă

„Așa cum am spus de vineri, această strategie era bătută în cuie. Faptul că Gabriela Firea s-a retras după o ofensivă mediatică destul de puternică arată că a simțit ca nu are suportul filialelor și a evitat un vot umilitor.

Fifor și Teodorovici intră sub trena Vioricăi Dăncilă. Firea a vrut o confruntare directă, la care nu a avut acces. PSD rămâne un partid disciplinar. Viorica Dăncilă candidat la președinția României, poate fi o soluție pentru starea actuală a partidului.

Va fi un candidat diferit față de Gabriela Firea. Eu cred că Gabriela Firea caută un conflict cu PSD pentru a se poziționa ca și candidat independent la primăria Capitalei.

Revenind la Dăncilă, în condițiile în care intră în turul II, orice candidat are șanse. Într-o campanie prezidențială trebuie să îl ataci pe cel din frunte, deci nu va fi o campanie ușoară pentru Klaus Iohannis cu Viorica Dăncilă. Vor fi lovituri dure de-o parte și de alta”, a declarat jurnalistul Dan Andronic pentru Antena 3.