Venit în politica din lumea sindicala în anul 1995, Miron Mitrea a fost cel care a bătut țara și a pus bazele celei mai puternice structuri organizaționale de partid de după 1990.

A condus nenumărate campanii electorale ale PSD cu mână de fier, câștigand bătălii importante pentru PSD. Sorin Oprescu îi este dator pentru modul cum i-a organizat campania în București, ca și Ponta, aceasta devenind președinte PSD datorita sprijinului lui Mitrea venit în ultimul moment.

Ministru al transporturilor în guvernul Năstase, Mitrea și-a pus semnătura pe un proiect extrem de dorit și asteptat de români: autostrada București-Constanța, făcută într-un timp record.

Nu în ultimul rand, Miron Mitrea este după Traian Băsescu al doilea politician care a demisionat din Parlament pentru a se pune la dispoziția instanței. Iar în anul 2014 a luat decizia de a demisiona din partid și de a se retrage din politică, considerând ca e mai bine să facă un pas în spate.

Acestea sunt pe scurt câteva din realizările politice ale lui Mitrea.

Venirea sa în echipa Vioricai Dăncilă poate reprezenta o gură uriașă de oxigen pentru partid, niciunul din liderii actuali neavând capacitatea organizatorică, dar nici gândirea strategică pentru situația în care se afla PSD-ul. Fărămițat, fără o linie clară, în derivă politică după plecarea lui Dragnea, PSD pare că astazi începe să se reașeze pe un drum care poate crea surprize la următoarele alegeri.

PAGINA ANTERIOARA