Autorităţile l-au reţinut pe bărbatul cu cetăţenie germană, care vroia să părăsească ţara cu 170 de broaşte tropicale, şerpi şi şopârle ascunse în geamantane.

Bărbatul de 31 de ani, identificat pe numele de familie Maciej, a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional din San Jose, în timp ce se pregătea să se urce la bordul unui avion care să-l ducă în Panama, a anunţat Ministerul local pentru Securitate.

Poliţiştii au găsit 100 de broaşte, 50 de şerpi şi 20 de şopârle, ascunse în cutii pentru alimente şi pungi de plastic, în geamantanele sale.

Legea privind protecţia mediului înconjurător şi a faunei din Costa Rica prevede pedepse cu înhisoarea între 1-3 ani pentru traficul de animale. Costa Rica este celebră pentru biodiversitatea sa bogată, care atrage foarte mulţi turişti străini în fiecare an.

Guvernul încearcă să stopeze capturarea ilegală a animalelor sălbatice, care ar urma să fie folosite pe post de animale de companies au vândute în străinătate.

Grupurile de protecţie a mediului încojurător estimează că traficul cu animale exotice, la nivel mondial, este o adevărată industrie, care ajunge la valoarea de 20 de miliarde de dolari pe an.

 

Citește și: