Evenimentul Zilei > Economie > Cu cât va creşte PREŢUL GAZELOR. Nici AUTORITĂŢILE NU ŞTIU
Cu cât va creşte PREŢUL GAZELOR. Nici AUTORITĂŢILE NU ŞTIU

Cu cât va creşte PREŢUL GAZELOR. Nici AUTORITĂŢILE NU ŞTIU

Preţul gazelor, după liberalizare va creşte, cu cât nici autorităţile nu ştiu. Ministrul Energiei susţine un procent de 8,5 %, iar preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) anunţase 5-6% acum câteva zile.

“Liberalizarea prețurilor gazelor naturale pentru populație se va face în două etape: piața între producători și furnizori se va liberaliza în acest an, iar etapa următoare, de liberalizare a prețurilor între furnizori și clienții casnici, se va încheia în 2021”, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, ministrul Energiei, Toma Petcu care susține că, în urma analizelor ANRE, până la sfârșitul anului prețul final al gazelor naturale pentru populație s-ar putea majora cu cel mult 8,5%. Ministrul a explicat că prima etapă de liberalizare se va putea amâna doar cu acordul Comisiei Europene, în cazul în care Parlamentul hotărăște în acest sens.

Reamintim că, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileţ, a anunţat, în data de 9 martie că preţul gazelor va creşte cu 5-6% de la 1 aprilie pentru consumatorii casnici, care vor fi protejaţi pe parcusul anului de eventuale creşteri neaşteptate de preţuri pe piaţa liberă.