Evenimentul Zilei > Politica > CTP l-a IRONIZAT pe Iliescu. Trimtereri clare către Moscova
CTP l-a IRONIZAT pe Iliescu. Trimtereri clare către Moscova

CTP l-a IRONIZAT pe Iliescu. Trimtereri clare către Moscova

Cristian Tudor Popescu a ridicat un semne de întrebare în ceea ce privește limbile străine cunoscute de politicienii români, în contextul discursului ținut de Olguța Vasilescu.

Jurnalistul crede că mulți din cei aflați în acest moment la conducerea țării sunt cunoscători de limbă rusă, nu de engleză sau franceză. 

"Am și eu o curiozitate. Toți acești politicieni eroi ai luptei cu engleza cum s-or descurca, la o adică, în rusește? Ceva îmi spune că ar fi al dracului de proficienți în limba lui Putin. Deja, unii fac probabil meditații cu Ion Iliescu", a scris Cristian Tudor Popescu pe Republica.ro. 

Discursul suținut de ministrul Muncii, luni, la New York, în cadrul celei de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU privind condiția femeii în societate, a fost urmărit de milioane de români, după ce un videoclip în acest sens a fost postat pe internet. Videoclipul a devenit subiect de discuții pentru mai multe publicații din România și a fost distribuit de utilizatori pe Facebook.

În imagini, apare Lia Olguța Vasilescu care prezintă situația româncelor și modul în care acestea sunt integrate pe piața muncii.

Accentul și modul în care Olguța Vasilescu citește în engleză face ca discursul ei să fie destul de greu de urmărit. Cele câteva minute în care ministrul Muncii vorbește în fața celor prezenți la congres au stârnit valuri de reacții negative pe rețelele de socializare. Până și fostul ministru al Muncii,  Vlad Voiculescu, a distribuit clipul pe pagina sa de Facebook.