Evenimentul Zilei > Actualitate > CTP îl DESFIINȚEAZĂ pe ambasadorului României în Marea Britanie, după atacurile de la Londra: „Declarația este imbecilă…”
CTP îl DESFIINȚEAZĂ pe ambasadorului României în Marea Britanie, după atacurile de la Londra: „Declarația este imbecilă…”

CTP îl DESFIINȚEAZĂ pe ambasadorului României în Marea Britanie, după atacurile de la Londra: „Declarația este imbecilă…”

Cristian Tudor Popescu l-a criticat dur pe ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, care a spus, referindu-se la atacurile de la Londra de sâmbătă seara: „Doamne-ajută să nu fie români printre victime”.

Jurnalistul consideră că această afirmație spune, de fapt, că victimele de altă naționalitate sunt "cantitate neglijabilă" pentru dânsul. „Mă gândesc că dincolo de șocul acestei noi crime abominabile, ticăloase, în mințile multor britanici care au votat Brexit – dacă a fost ceva –  trebuie să fi fost ideea, speranța, că așa Marea Britanie scapă de toate relele care bântuie Europa.

LIVE UPDATE. TEROARE LA LONDRA. RAID de amploare al POLIȚIEI în estul capitalei, 12 SUSPECȚI arestați. ȘAPTE MORȚI, cel puțin 48 de RĂNIȚI, este ultimul bilanț. Trei suspecți au fost ÎMPUȘCAȚI mortal. FOTO & VIDEO

Prin ceea ce s-a petrecut seara trecută pe Podul Londrei, poate că vor înțelege britanicii că rămân uniți cu Europa, deocamadată prin moarte și suferință”, a comentat jurnalistul. „De aceeași natură – și mi se pare deosebit, deosebit de imbecilă – mi se pare declarația ambasadorului României la Londra cum că Doamne-ajută să nu fie români cu privire la victimele acestor asasinate. Adică: Doamne, dacă exiști, fă să fie morții la alții, nu la noi! Păi Dumnezeul ăsta, dacă există, trebuia să nu îngăduie să existe morți, oameni asasinați în acest mod oribil și strigător…unde?…la cer!”, a subliniat CTP la Digi24. 

ATENTATUL DIN LONDRA. Taximetristul-erou, care a vrut să calce cu mașina TERORIȘTII de pe pod 

CTP a vorbit și despre însemnătatea acestor atacuri teroriste. „Scopul acestor asasinate în masă nu mai este politic. Ideea de atentat s-a dizolvat în clipa de față. Ce să obții politic de la Marea Britanie? Nu pun condiții asasinii, nu iau ostatici, nu vor decât să multiplice moartea și suferința. Nimic altceva”, spune CTP.

Scopul asasinilor care produc atacuri în masă este să semene teroarea printre victime şi să inducă sentimentul de nesiguranţă, este opinia scriitorului şi jurnalistului Cristian Tudor Popescu. Singurele măsuri care pot fi eficiente nu se referă la străzile Londrei. Sigur, acolo vor fi luate măsuri de securitate suplimentare, dar atacurile nu pot fi oprite cu măsuri luate doar la nivelul poliției britanice, spune publicistul Cristian Tudor Popescu.

Un ROMÂN curajos a luptat cot la cot cu POLIŢIA împotriva TERORIȘTILOR din LONDRA – VIDEO

Situație de coșmar la Londra, unde, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-au produs două atacuri succesive, soldate cu șapte morți și peste 48 de răniți. Teroriștii au lovit, într-o primă fază, cu o furgonetă albă trecătorii de pe Podul Londrei, ocupanții mașinii coborând apoi și înfigându-și cuțitele în mai multe persoane. Ceva mai târziu, în Borough Market, o piață aflată la circa o jumătate de kilometru de pod, s-au auzit focuri de armă, după ce poliția a intervenit în urma unor apeluri care relatau despre înjunghieri. O celulă de criză a fost activată la Ambasada României din Londra. 

Şapte persoane au fost ucise în atacul de la Londra, în care trei suspecţi au fost împuşcaţi mortal de poliţie, au anunţat duminică forţele de ordine britanice, relatează BBC News.Ministrul de Interne Amber Rudd a confirmat că cei trei atacatori de la London Bridge şi Borough Market erau ”terorişti islamişti radicali”.