Evenimentul Zilei > Politica > CTP, atac DUR la adresa ministrului Justiţiei: „Prima grijă a lui Tudorel: decapitarea DNA și Parchetului General”
CTP, atac DUR la adresa ministrului Justiţiei: „Prima grijă a lui Tudorel: decapitarea DNA și Parchetului General”

CTP, atac DUR la adresa ministrului Justiţiei: „Prima grijă a lui Tudorel: decapitarea DNA și Parchetului General”

Cristian Tudor Popescu a comentat, într-un articol vast publicat pe Republica.ro, declaraţiile ministrului Justiţie, Tudorel Toader, prin care a cerut voalat demisia şefului DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Cristian Tudor Popescu susţine că prima grijă a lui Tudorel Toader este decapitarea DNA și Parchetului General. 

"Spuneam și repetam că inițiativa legislativă de binefacere pentru corupți a multigușatului lider PSD sen. Ș. Nicolae e o diversiune. Că furnizează lui Dragnea și PSD o marjă de imagine, că nu mă liniștește deloc să-i aud delimitându-se de grațierea corupților.

Și că adevărata lovitură dură va veni prin altă parte, cu posibila atacare directă a DNA.

Dar nu mă așteptam ca tot ministrul Justiției s-o facă. Dl Tudorel Toader s-a pronunțat împotriva amendamentelor lui Nicolae. Tot o diversiune, după cum ține acum să ne demonstreze dl Toader printr-o declarație uluitoare, de presiune asupra procurorului-șef DNA, Laura C. Kovesi, și procurorului general Augustin Lazăr.

Brusc, dl ministru Tudorel vrea să evalueze activitatea celor doi în legătură cu anchetarea de către DNA a emiterii OUG 13 de ministerul Justiției condus de Fl. Iordache și „Eu nu exclud ca în lipsa unei proceduri declanșate de mine să aibă dânșii inițiativa unei proceduri lăuntrice individuale privind modul în care s-au poziționat la dispozițiile legale, constituționale”. 

Adicătelea, DNA și Parchetul General, care au cercetat și, respectiv, cercetează în continuare manoperele mergând de la fals și uz de fals până la distrugere de înscrisuri prin care Iordache a forțat adoptarea OUG 13, vor fi decapitate ca represalii de cel numit de Grindeanu în acest scop, după cum se vede.

Este de necrezut o asemenea antepronunțare amenințător-șantajistă din partea unui fost judecător CCR. Curtea Constituțională a considerat că ancheta DNA creează un conflict neconstituțional cu Guvernul. Drept care DNA a stopat-o și a transmis Parchetului General datele culese, privind nu oportunitatea sau conținutul OUG 13, ci aspectele penale în adoptarea ei.

Au existat nenumărate precedente în care CCR a declarat neconstituționale acte și acțiuni ale instituțiilor statului. Ca urmare, acestea au fost anulate, dar nimeni nu a fost demis pentru asta.

Iar dl ministru Tudorel le prezintă pur și simplu șefilor DNA și PG pistolul pe pernă, nici măcar de pluș: „Plecați voi, ca să nu vă dau eu afară.

Au un cuvânt de spus, în ce privește înlăturarea lui Lazăr și Kovesi, președintele Iohannis și CSM. Dar s-ar putea ca până la urmă tot de stradă să depindă înghițirea sau nu a acestei noi ticăloșii a guvernului Grindeanu.

Iar strada pare că a obosit…", a scris Cristian Tudor Popescu pe Republica.ro. 

Ministrul Justiţiei "s-a sucit"

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat luni că nu a sugerat nici șefului DNA, Laura Codruța Kovesi, și nici procurorului general al României, Augustin Lazăr, să își dea demisia, ci doar ''a evocat o instituție din Codul muncii''.

"Nu le-am sugerat să-și dea. Am spus și am rugat să nu se speculeze pe tema aceasta și am evocat o instituție care există în Codul muncii. Oricine poate să-și dea demisia, nimeni nu e obligat să muncească ceva împotriva voinței lui. Nu am spus că trebuie, am invocat o instituție din Dreptul muncii", a precizat Tudorel Toader, la Ministerul Justiției.

El a adăugat că va avea o întâlnire cu Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi în cel mult două săptămâni.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: